UPDATE #NOW

Mωρό έρχεται στη ζωή μετά από 28 χρόνια ως έμβρυο και είναι σχεδόν συνομήλικο με την μητέρα του


The Jennettes

4 Δεκεμβρίου 2020

Mωρό έρχεται στη ζωή μετά από 28 χρόνια ως έμβρυο και είναι σχεδόν συνομήλικο με την μητέρα του

Η επιστήμη κάνει θαύματα λένε και η νεογέννητη Μόλι είναι σίγουρα ένα από αυτά, που συγκλονίζουν. Η ιστορία της μας έκανε να ανατριχιάσουμε. Το μωρό  αυτό μπορεί να γεννήθηκε το 2020, όμως είναι από τεχνικής άποψης ηλικίας 28 ετών!

Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον ήρθε στον κόσμο από έμβρυο που είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992. Ενάμιση χρόνο νωρίτερα, γεννήθηκε η μητέρα της Τίνα, ηλικίας 29 ετών σήμερα. «Είναι δύσκολο να το συλλάβει ο νους αυτό. Αλλά σε ό,τι μας αφορά, η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα», λέει η γυναίκα από το Νόξβιλ του Τενεσί.

Σύμφωνα με ερευνητές της Preston Medical Library του Πανεπιστημίου του Τενεσί, η Μόλι θα καταχωρηθεί στα ιστορικά βιβλία ως το έμβρυο που παρέμεινε επί μεγαλύτερο διάστημα στην κατάψυξη πριν εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό. Το ακόμα πιο απίστευτο τη ιστορίας είναι ότι η μικρή έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η αδελφή της, Έμα Ρεν, που είχε μείνει ως έμβρυο στην κατάψυξη επί 24 χρόνια μέχρι τη γέννησή της τον Νοέμβριο του 2017!

Τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί μαζί και είναι από γενετικής άποψης δίδυμα. Αποψύχθηκαν με διαφορά τριών ετών στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) των ΗΠΑ, προτού μεταφερθούν στη μήτρα της μητέρας τους. Οι βιολογικοί γονείς τους παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστοι ως ανώνυμοι δωρητές. Η Τίνα κι ο 36χρονος σύζυγός της Μπέντζαμιν απευθύνθηκαν στο NEDC αφού οι προσπάθειές τους να αποκτήσουν δικά τους παιδιά με φυσικό τρόπο, απέτυχαν.

Ο Μπέντζαμιν πάσχει από κυστική ίνωση, η οποία του προκάλεσε στειρότητα. Το ζευγάρι το οποίο είναι δέκα χρόνια παντρεμένοι, σκέφτηκαν το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, αλλά στις αρχές του 2017 οι γονείς της Τίνα τους είπαν για μια ΜΚΟ, που θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

jenny.gr

«Στην αρχή είπαμε ότι αυτό ακούγεται πολύ τρελό, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τη σκέψη αυτή απ’ το μυαλό μας», είπε η 29χρονη. Επισκέφθηκαν, λοιπόν, το NEDC, που έχει την έδρα του στην πόλη τους και διάλεξαν από ζευγάρια μετρίου αναστήματος, όπως και οι ίδιοι ένα έμβρυο, που έμελλε να γεννηθεί τον Μάρτιο του 2017: την Έμα.

Η Τίνα έμαθε την ημέρα, που της τοποθέτησαν το έμβρυο στη μήτρα, ότι ήταν στην κατάψυξη επί 24 χρόνια. «Τι σημαίνει αυτό;”, ρώτησαν τον γιατρό κι εκείνος μου απάντησε: “Μπορεί να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ”. Κι εγώ τον εμπιστεύτηκα». Η Έμα έφερε τη χαρά στη ζωή τους και δύο χρόνια αργότερα θέλησαν να της χαρίσουν ένα αδελφάκι. Κι έτσι κατέληξαν στα δύο εναπομείναντα έμβρυα από τους ίδιους δωρητές.  «Αισθανόμαστε ευλογημένοι που κρατάμε τη Μόλι στα χέρια μας. Είναι απίστευτο», λέει περιχαρής η Τίνα.

Ο Μπέντζαμιν κι η Τίνα κάνουν ήδη σχέδια για το επόμενο παιδί τους, το οποίο όπως λένε, δεν θα είναι από κατεψυγμένο έμβρυο, αλλά από υιοθεσία.

Φωτογραφίες: Tina Gibson / NEDC

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits