UPDATE #NOW

Greta Thunberg: Η Σουηδή ακτιβίστρια ενηλικιώθηκε και στέλνει ένα νέο χιουμοριστικό μήνυμα στον πλανήτη


The Jennettes

4 Ιανουαρίου 2021

Greta Thunberg: Η Σουηδή ακτιβίστρια ενηλικιώθηκε και στέλνει ένα νέο χιουμοριστικό μήνυμα στον πλανήτη

Η Greta Thunberg, η βραβευμένη ακτιβίστρια από τη Σουηδία που έγινε ευρέως γνωστή από τα εφηβικά της χρόνια, για την αφύπνιση και την άμεση δράση της απέναντι στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, στις 3 Ιανουαρίου έγινε 18 ετών! Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τον κόσμο που της ευχήθηκε στο Twitter, χρησιμοποιώντας ισχυρές δόσεις χιούμορ. 

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά για το κλίμα, τη θεωρία συνομωσίας για τις σχολικές απεργίες και για τους δαιμόνιους επιτηρητές μου που πλέον δεν μπορούν να με ελέγξουν. Είμαι επιτέλους ελεύθερη!». 

Το περιοδικό Time είχε αναδείξει την Thunberg ως πρόσωπο του 2019 για την έναρξη περιβαλλοντικής εκστρατείας τον Αύγουστο του 2018, η οποία έγινε παγκόσμιο κίνημα. "Στους 16 μήνες από τότε, έχει απευθυνθεί σε αρχηγούς κρατών στα Ηνωμένα Έθνη, συναντήθηκε με τον Πάπα, μίλησε ανοιχτά για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ενέπνευσε 4 εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετάσχουν στην παγκόσμια κλιματική απεργία στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, η μεγαλύτερη απεργία για το κλίμα στην ανθρώπινη ιστορία», ανέφερε το περιοδικό.

Κατά τη διάρκεια διάφορων ομιλιών της μέχρι σήμερα, που χαρακτηρίζονται από έντονο πάθος, η Greta Thunberg καλεί σε αφύπνιση τον λαό ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα πριν να είναι πολύ αργά για την ανθρωπότητα και τη ζωή στον πλανήτη. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η Greta έχει καταδικάσει την αδιαφορία των πολιτικών απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά πιστεύει πως ποτέ δεν είναι αργά για τη μεγάλη αλλαγή. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr