UPDATE #NOW

Εκτοξεύτηκε η χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Αττική


The Jennettes

7 Ιανουαρίου 2021

Εκτοξεύτηκε η  χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Αττική

«Εκρηκτική» αύξηση παρουσίασε η χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Αττική, σύμφωνα με το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, όπως οι βενζοδιαζεπίνες και η οξαζεπάμη. Να σημειωθεί ότι η οξαζεπάμη χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό σκεύασμα, για τη θεραπεία του άγχους, της αϋπνίας και για τον έλεγχο των συμπτωμάτων του συνδρόμου απόσυρσης από το αλκοόλ.

Όπως δήλωσε στο iatropedia.gr o Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης, η εξέταση των λυμάτων της Αττικής έδειξε αύξηση στη χρήση κοκαΐνης κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η αύξηση παρατηρήθηκε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και ήταν κατά 20% μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown τον Μάρτιο.

«Τον Μάρτιο του '20 είχαμε δει αύξηση στη χρήση κοκαΐνης της τάξης το 60%, σε σχέση με το 2019 την αντίστοιχη περίοδο, επειδή ψάχνουμε αυτές τις ουσίες εδώ και πολλά χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2020, η αύξηση ήταν 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του '19 και αυξήθηκε κατά 20% από την περίοδο του πρώτου lockdown», αναφέρει ο καθηγητής.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits