UPDATE #NOW

«Wear Pearls on 20th January 2021»: Το δημοφιλές group στο Facebook που στηρίζει τις στιλιστικές επιλογές της Kamala Harris


Εύα Κονδύλη

20 Ιανουαρίου 2021

«Wear Pearls on 20th January 2021»: Το δημοφιλές group στο Facebook που στηρίζει τις στιλιστικές επιλογές της Kamala Harris

Γυναίκες από κάθε γωνιά των Η.Π.Α δηλώνουν πως θα φορέσουν πέρλες και παπούτσια Chuck Taylor All Star την ημέρα της Ορκωμοσίας, ως ένδειξη στήριξης της πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου στην ιστορία της χώρας. Η φετινή διοργάνωση όμως θα είναι διαφορετική καθώς, λόγω των περιορισμών για τη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19, αλλά και όσων συνέβησαν πρόσφατα στο Καπιτώλιο, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του κόσμου. 

Αντιθέτως, οι Αμερικανοί θα συντονιστούν στις οθόνες της τηλεόρασής τους, σε μια εκπομπή που θα ονομάζεται «Γιορτάζοντας την Αμερική», ώστε να παρακολουθήσουν την Ημέρα της Ορκωμοσίας. Εξαιτίας αυτής της αλλαγής, άνθρωποι από όλη την Αμερική, (και όχι μόνο) βρίσκουν νέους τρόπους να συμμετέχουν και αυτοί στον εορτασμό από το σπίτι τους. Για πολλές γυναίκες αυτό σημαίνει ότι θα διαλέξουν να φορέσουν κάποια αξεσουάρ που παραπέμπουν στην εκλεγμένη Αντιπρόεδρο, Kamala Harris: Πέρλες και τα αγαπημένα της παπούτσια, τα All Star!

Λόγω της ημέρας ένα νέο hashtag #ChucksAndPearls, έχει αρχίσει να παίρνει δημοσιότητα, ενώ ένα ιδιωτικό group στο Facebook με όνομα «Wear Pearls on 20th January 2021» έχει σχεδόν 450,000 μέλη. Η δημιουργός του, Hope Aloaye, δήλωσε στους New York Times: «Σκέφτηκα πως πρέπει να ενωθούμε σαν γυναίκες, όχι μόνο να γιορτάσουμε για την Kamala Harris, αλλά και για τους εαυτούς μας».

Εξηγεί πως διάλεξε τις πέρλες γιατί τις θεωρεί «σύμβολο της γυναικείας δύναμης. Όπως ανέφερε στο Today: «Έκανα αυτήν την σύνδεση επειδή μας παρουσιάζονται πολλά προβλήματα, όμως πάντα τα αντιμετωπίζουμε, βγαίνοντας στο τέλος λαμπερές, όπως οι πέρλες». Συνεχίζει «οι πέρλες βγαίνουν σε κάθε χρώμα, μέγεθος και σχήμα. Δεν έχει σημασία.. Απλά θεώρησα πως είναι ένα όμορφο πράγμα».

Στο παρελθόν η Kamala Harris έχει δείξει την αγάπη της για τις πέρλες, ενώ τις προτιμά για έναν ξεχωριστό λόγο: Τα ιδρυτικά μέλη της αδελφότητας που ανήκε στο πανεπιστήμιο, η Άλφα Κάπα Άλφα, την οποία και θεωρεί δεύτερη οικογένειά της, ονομάστηκαν «Οι είκοσι πέρλες» και σήμερα οι πέρλες συμβολίζουν την βαθιά υποστήριξη που υπάρχει μεταξύ τους. Έτσι από το ξεκίνημα της, σε κάθε σημαντικό βήμα που έκανε, μέχρι και στη νίκη του Joe Biden στις εκλογές, η Kamala Harris φοράει πάντα πέρλες.

Παράλληλα, άλλο ένα αξεσουάρ που έγινε υπογραφή της ήταν τα All Star παπούτσια. Η Harris υποστήριξε πως είναι μια δήλωση για το ποια πραγματικά είναι και για το πώς συνδέεται με κάθε Αμερικανό. Μάλιστα, τα πολυσυζητημένα παπούτσια της έλαβαν μέρος στον προεκλογικό της αγώνα, μέσα από μια ανάρτηση στο Twitter, δημιουργώντας ένα έξυπνο λογοπαίγνιο: «Έδεσα τα παπούτσια μου και είμαι έτοιμη να κερδίσω».

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits