UPDATE #NOW

H Melania Trump ψηφίστηκε ως η λιγότερο δημοφιλής Πρώτη Κυρία στην ιστορία της Αμερικής


The Jennettes

25 Ιανουαρίου 2021

H Melania Trump ψηφίστηκε ως η λιγότερο δημοφιλής Πρώτη Κυρία στην ιστορία της Αμερικής

Μετά την κατάληψη του Καπιτωλίου η δημοτικότητα του πρώην Προέδρου Donald Trump, έπεσε κατακόρυφα. Αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστη τη σύζυγό του και πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Melania Trump, η οποία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN, αφήνει πίσω της τον Λευκό Οίκο με ένα ιστορικό 47%  που τη θεωρεί «αντιπαθητική».

Η κυβέρνηση Trump ολοκληρώθηκε με άλλη μια αρνητική πρωτιά, καθώς η Melania Trump άφησε πίσω την θητεία της ως Πρώτη Κυρία της Αμερικής ως η «λιγότερο δημοφιλής» ανάμεσα στις προηγούμενες Πρώτες Κυρίες. «Το 47% είναι η υψηλότερη δυσμενής βαθμολογία που καταγράψαμε ποτέ για τη Melania Trump. Είναι επίσης εκπληκτικά υψηλή από ιστορική άποψη», γράφτηκε στην αναφορά του CNN.

Παραδοσιακά, η δημοτικότητα των Πρώτων Κυριών είναι ομοιόμορφη μεταξύ τους και κυρίως είναι αρκετά ψηλή, άσχετα με το ποιος είναι στην εξουσία κάθε φορά. Το αξίωμα αυτό δεν εκλέγεται, ενώ συνήθως δεν αντιμετωπίζει αμφιβολίες, οπότε είναι δύσκολο να μην τα πάει καλά. Η μέση τελική βαθμολογία δημοτικότητας μιας Πρώτης Κυρίας πριν από την Trump ήταν 71%, με δυσμενή βαθμολογία 21%. Σύμφωνα με το CNN, αυτό σημαίνει ότι η μέση καθαρή βαθμολογία δημοτικότητας για αυτές τις Πρώτες Κυρίες ήταν +50 βαθμοί από αυτό που συγκέντρωσε η Melania Trump.

Η μόνη άλλη Kυρία που πλησίασε τo ποσοστό της Trump ήταν η Hilary Clinton, η οποία είχε βαθμολογία δημοτικότητας 52% και δυσμενή βαθμολογία 39% σε δημοσκόπηση του Ιανουαρίου 2001, ενώ καμία Πρώτη Κυρία αυτού του αιώνα δεν έφυγε ποτέ από το γραφείο με τη δημοτικότητα 85% της Barbara Bush, το 1993. Γενικότερα, η χαμηλή βαθμολογία της μπορεί να οφείλεται στη συσχέτιση της με τον σύζυγό της, Donald Trump, στις κυβερνητικές κρίσεις και στα τελευταία γεγονότα που στιγμάτισαν τη θητεία τους ως Πρόεδρος και Πρώτη Κυρία της Αμερικής. 

Από την άλλη, ποτέ η ίδια δεν προσπάθησε να πρωτοτυπήσει, να ασχοληθεί με προβλήματα της κοινωνίας ή να ακουστεί πολύ η δική της φωνή και οι δικές της απόψεις. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες Πρώτες Κυρίες, η Melania Trump, δεν έγινε ίνδαλμα, ούτε δημιούργησε ποτέ το δικό της «fan club». Aκόμη και άλλα μέλη της οικογένειας, όπως η κόρη του Donald Trump, Ivanka, που είχε πιο ενεργό όνομα και προσπάθησε να ασχοληθεί και να προωθήσει την πολιτική του πατέρα της. 

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, χαρακτηρίστηκε ως ένα «άβουλο και άψυχο σώμα», ένα υποχείριο της κυβέρνησης Trump, μια εντυπωσιακή και όμορφη γυναίκα που δεν της δόθηκε ποτέ η πραγματική ευκαιρία να ακουστεί η φωνή της.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits