UPDATE #NOW

Jojo Siwa: Η ιδιαίτερη ταυτότητα της νεαρής star του YouTube που έκανε coming out με ένα post στο Twitter


Εύα Κονδύλη

25 Ιανουαρίου 2021

Jojo Siwa: Η ιδιαίτερη ταυτότητα της νεαρής star του YouTube που έκανε coming out με ένα post στο Twitter

Η 16χρονη JoJo Siwa, με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, αποκάλυψε στους followers της πως είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Η έφηβη με τους 12 εκατομμύρια ακόλουθους στο Youtube, έκανε την αποκάλυψη με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter, στην οποία φοράει ένα μπλουζάκι με τυπωμένο επάνω το «Best.Gay.Cousin.Ever». 

Το Σάββατο, σε ένα Instagram live που έκανε, δήλωσε πως «ποτέ δεν ήταν πιο χαρούμενη», ενώ όταν οι fans της την ρώτησαν σε ποια «ταμπέλα» ανήκει, εκείνη απάντησε: «Δεν ξέρω πραγματικά αυτήν την απάντηση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι πραγματικά απίστευτοι και φοβεροί. Αυτήν τη στιγμή, είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να μοιραστώ τα πάντα με τον κόσμο, αλήθεια, αλλά θέλω επίσης να κρατήσω τα πράγματα στη ζωή μου ιδιωτικά μέχρι να είναι έτοιμα να γίνουν δημόσια».

Η Joelle Joanie JoJo Siwa, γεννημένη στις 19 Μαΐου 2003 στη Nebraska, είναι Αμερικανή τραγουδίστρια, χορεύτρια και star του Youtube. Γνώρισε δημοσιότητα από τη συμμετοχή της με την μητέρα της στο τηλεοπτικό reality Dance Moms, και έκτοτε ανεβάζει βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα από στιγμές της καθημερινότητάς της. 

Οι χαρακτηριστικοί τεράστιοι και χρωματιστοί φιόγκοι της, τους οποίους η Siwa δεν αποχωρίζεται, βρήκαν ένα μεγάλο αριθμό υποστηρικτών από κορίτσια του δημοτικού στη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία άρχισαν και αυτά να τους αγοράζουν και να μην αποχωρίζονται. Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι οι φιόγκοι της JoJo έχουν αποφέρει 400 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Σύμφωνα με τη νεαρή star, οι φιόγκοι είναι ένα «σύμβολο δύναμης, αυτοπεποίθησης και πίστης».

H JoJo Siwa με την φανερή επίδραση που έχει στη νέα γενιά, καταγράφηκε στην ετήσια λίστα του περιοδικού TIME: «Οι 100 Πιο Επιδραστικοί Άνθρωποι Στον Κόσμο» για το 2020. Μετά την αποκάλυψη της, πολλοί διάσημοι της showbiz, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν και οι ίδιοι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, έσπευσαν να τη συγχαρούν και να της στείλουν μηνύματα αγάπης και υποστήριξης. Μεταξύ αυτών, ήταν η διάσημη παρουσιάστρια Ellen Degeneres και οι επίσης stars του Youtube, James Cherles και Nikkie Tutorials.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kate Ellis, δήλωσε ότι η απόφαση της Siwa να μοιραστεί την αλήθεια με τον κόσμο είναι μια «ισχυρή στιγμή που γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που τη θαυμάζουν. Ως ένα από τα πιο σημαντικά νεαρά πρότυπα σήμερα, η ιστορία της JoJo είναι μια υπενθύμιση για τους νέους να αγαπήσουν ποιοι είναι και να βρουν ασφαλή και φιλόξενα περιβάλλοντα για να μιλήσουν». Γιατί όμως είναι σημαντικό το «coming out» της;

Δεδομένου όσα αναφέρθηκαν, η JoJo Siwa συγκαταλέγεται στα νέα πρότυπα αυτού του κόσμου. Τα παιδιά έχουν εμμονή μαζί της, ενώ και στην Ελλάδα υπάρχουν νεαρά κορίτσια που προσπαθούν να μιμηθούν το στιλ με τους φιόγκους της. Με την πρόσφατη αποκάλυψή της, δείχνει πόσο μακριά έχουμε φτάσει όσον αφορά την εκπροσώπηση για τους νέους ΛΟΑΤΚΙ+. Η χαρούμενη και ευπρόσδεκτη αντιμετώπιση που έλαβε από το κοινό της, είναι ένα βήμα προς το να σταματήσει η ομοφοβία να γίνεται λόγος σχολικού εκφοβισμού, για τα παιδιά που νιώθουν διαφορετικά από πολύ μικρά στη ζωή τους.

Η JoJo Siwa είναι η απόλυτη εκπροσώπηση για αυτό το κομμάτι ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που τους μαθαίνει να μην «κλείνονται» και να φωνάζουν δυνατά και με χαρά την αλήθεια του εαυτού τους.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits