UPDATE #NOW

Ο Jim Carrey δημιούργησε έναν σατιρικό πίνακα αφιερωμένο στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump


The Jennettes

26 Ιανουαρίου 2021

Ο Jim Carrey δημιούργησε έναν σατιρικό πίνακα αφιερωμένο στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump

Τον τελευταίο καιρό, ο 59χρονος ηθοποιός Jim Carrey, ασχολείται ενεργά με τη ζωγραφική και δημοσιεύει έργα του στον λογαριασμό στο Twitter, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός, ο οποίος απέχει από τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, έχει αφιερωθεί στην τέχνη του, την οποία χρησιμοποιεί ως μέσο για να σχολιάσει με δικό του τρόπο την επικαιρότητα.

Στο παρελθόν, συχνό «θύμα» αυτής της σατιρικής τέχνης ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, και απ' ότι φαίνεται δεν τη γλίτωσε ούτε η πρώην Πρώτη Κυρία, Melania Trump.

Ο Jim Carrey, δημοσίευσε ένα σκίτσο ως αποχαιρετιστήριο, όπου εμφανίζεται η Trump ως καρικατούρα, γράφοντας: 
«Ω.. Αντίο χειρότερη Πρώτη Κυρία. Ελπίζω πως ο διακανονισμός μπορεί να χρηματοδοτήσει το ρηχό σου φινάλε. Ευχαριστούμε για το τίποτα» 

Οι αντιδράσεις για αυτό το σκίτσο ήταν ανάμεικτες, από τη μία οι υποστηρικτές του Trump και από την άλλη οι πολέμιοί του. Ένας χρήστης σχολίασε: «Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πολύ καλή ομοιότητα. Κατέγραψες την απάθεια και την ανιαρότητα». Ενώ ένας άλλος συμφώνησε: «Ο Jim Carrey έχει μια απίστευτη ματιά στην τέχνη. Καταγράφει πραγματικά την αγνή της ουσία σε αυτό το έργο. Αριστούργημα».

Πολλοί όμως ήταν και αυτοί που θεώρησαν το σκίτσο ως μορφή «bullying» και «σεξισμού», αναφέροντας: «Νομίζω ότι η Melania ήταν φανταστική Πρώτη Κυρία. Τόσο κομψή, χαριτωμένη, ευγενική και τόσο όμορφη. Κάνε μας να γελάσουμε ξανά, Jim. Μην φοβερίζεις αθώες γυναίκες». «Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σεξιστικό και κατά των γυναικών. Τόση υποκρισία!», έγραψε μία άλλη χρήστης.

Ο Jim Carrey δεν έχει λάβει θέση για τα σχόλια αυτά, ούτε για την δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Ο ηθοποιός σατιρίζει συχνά την πολιτική επικαιρότητα, ενώ πρόσφατα δημιούργησε ένα σκίτσο προς τιμήν του διάσημου παρουσιαστή Larry King, ο οποίος απεβίωσε από κορωνοϊό στις 23 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr