UPDATE #NOW

Υπόθεση Harvey Weinstein: Αποζημίωση 17 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που κακοποίησε σεξουαλικά


The Jennettes

26 Ιανουαρίου 2021

Υπόθεση Harvey Weinstein: Αποζημίωση 17 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που κακοποίησε σεξουαλικά

Με απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρία του γνωστού παραγωγού ταινιών, Weinstein  Co, θα καταβάλει το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσες γυναίκες υπέβαλαν μήνυση εναντίον του, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η δικαστής Mary Walrath, προεδρεύοντας σε απομακρυσμένη ακρόαση από το Wilmington, Delaware, απέρριψε μια ένσταση ορισμένων γυναικών που προσπαθούσαν να ασκήσουν έφεση εκτός του δικαστηρίου που χειρίζεται την αίτηση πτώχευσης. Επίσης ανέφερε ότι το 83% των αιτούντων σε ανάλογες περιπτώσεις «έχουν εκφράσει πολύ έντονα ότι επιθυμούν να κλείσει η υπόθεση μέσω αποδοχής αυτού του σχεδίου, ότι δεν επιδιώκουν να υποβληθούν σε περαιτέρω δικαστικές διαφορές για να λάβουν κάποια επιπλέον πιθανή αποζημίωση, αν και είναι σαφές ότι τα χρήματα δεν θα αποτελέσουν εξιλέωση για τα αδικήματα».

Η Weinstein Co πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία στην Lantern Entertainment, η οποία αργότερα έγινε Spyglass Media Group, έναντι 289 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού υπέβαλε πτώχευση το 2018. Η πτώχευση προκλήθηκε από εκτεταμένες κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του ιδρυτή της εταιρείας, Harvey Weinstein, ο οποίος υπηρετεί 23 έτη ως ποινή φυλάκισης μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση εναντίον εργαζόμενης της εταιρίας του και τον βιασμό μιας ηθοποιού.

Οι ασφαλιστές έχουν συνεισφέρει 35 εκατομμύρια στο πλαίσιο του προγράμματος, οπότε οι μηνύτριες θα λάβουν σχεδόν το ήμισυ αυτού, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους της Weinstein Co μπορεί να δουν και εξαψήφιες αποζημιώσεις. Θα έχουν, ωστόσο, την επιλογή να παραιτηθούν από το μεγαλύτερο μέρος της πληρωμής, εάν θέλουν να συνεχίσουν να διεκδικούν τις αξιώσεις τους. Ένας δικηγόρος της εταιρείας, ο Paul Zumbro της Cravath Swaine & Moore, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι το σχέδιο ήταν «αξιοσημείωτο» και ένα «ευνοϊκό κλείσιμο αυτής της πραγματικά άσχημης ιστορίας».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits