UPDATE #NOW

Η Κατερίνα Στεφανίδη εντυπωσίασε στη Λιλ της Γαλλίας με άλμα 4,61 μέτρα


The Jennettes

1 Φεβρουαρίου 2021

Η Κατερίνα Στεφανίδη εντυπωσίασε στη Λιλ της Γαλλίας με άλμα 4,61 μέτρα

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών του επί κοντώ παγκοσμίως, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα επί κοντώ στο Τουρκόινγκ στη Λιλ της Γαλλίας.

Οι δυο Ελληνίδες άνοιξαν τη χρονιά στη διοργάνωση με στόχο να βρεθούν από νωρίς σε υψηλά άλματα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε ντεμπούτο στους αγώνες της χειμερινής σεζόν, μετά από μήνες απουσίας, εξαιτίας τόσο τραυματισμού όσο και της πανδημίας Covid-19.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν νικήτρια στο Τουρκόινγκ στη Λιλ της Γαλλίας με άλμα στα 4,61 μέτρα.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,42 μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, υπερέβη με την πρώτη τα 4,52 μ. χρειάστηκε τρεις προσπάθειες στα 4,61 μέτρα, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,71 μέτρα.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ «έδειξε πως έχει ανάγκη από αγώνες, ωστόσο παράλληλα φάνηκε σε θέση να επιστρέψει στο εγγύς μέλλον, σε επιδόσεις που θα της δώσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν», σχολιάζει στην ανταπόκρισή του το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο τελευταίος αγώνας της Στεφανίδη, ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ στο 2020 μετείχε σε δύο διαδικτυακές αναμετρήσεις.

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο Νικόλ Κυριακοπούλου, «έμεινε στα 4,17 μ., χαμηλά για τα δεδομένα της επίπεδα, εμφανώς επηρεασμένη από την απουσία του προπονητή της, Φώτη Στεφανή, ο οποίος δεν κατάφερε να ταξιδέψει τελικά στη Γαλλία, εξαιτίας κολλήματος της τελευταίας στιγμής.» Η Κυριακοπούλου, στη συνέχεια είχε τρία αποτυχημένα άλματα στα 4,32 μέτρα.

Οι δύο πρωταθλήτριες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στο Ρουέν (6/2) κι έπειτα στο Λιεβέν (9/2). Η Στεφανίδη θα παραμείνει στη Γαλλία για τους δύο αγώνες.

Η Κυριακοπούλου θα επιστρέψει Ελλάδα και θα ταξιδέψει εκ νέου στη Γαλλία για την επόμενη εμφάνιση της.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits