UPDATE #NOW

Alexandria Ocasio-Cortez: «Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης»


The Jennettes

2 Φεβρουαρίου 2021

Alexandria Ocasio-Cortez: «Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης»

Η 31χρονη πολιτικός Alexandria Ocasio-Cortez εξομολογήθηκε μέσα από ένα Instagram live το βράδυ της Δευτέρας πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Είναι η πρώτη φορά που η Ocasio-Cortez κάνει μια τέτοια δήλωση, και όπως ανέφερε στη ζωντανή σύνδεση, αυτό που την παρακίνησε να μιλήσει για το τραύμα της ήταν η εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Η πολιτικός, η οποία έγινε η νεότερη γυναίκα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στα 29 με το κόμμα των Δημοκρατικών, έκανε μια λεπτομερή περιγραφή της ημέρας της 6ης Ιανουαρίου, μιλώντας για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Όπως ανέφερε, όσοι στο Κογκρέσο της λένε «να το ξεπεράσει», χρησιμοποιούσαν «τις ίδιες τακτικές των κακοποιών».

«Ο λόγος που το λέω αυτό και ο λόγος που συγκινούμαι αυτή τη στιγμή είναι επειδή αυτοί οι άνθρωποι μας λένε να προχωρήσουμε, ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση, ότι πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη ή ακόμη  και να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη. Αυτές είναι οι ίδιες τακτικές των κακοποιών. Και, είμαι επιζών σεξουαλικής επίθεσης», είπε η Ocasio-Cortez.

Ενώ συνέχισε αναφέροντας πως δεν έχει «ανοιχτεί σε πολλούς ανθρώπους» γι' αυτό: 

«Και δεν το έχω πει σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου. Αλλά όταν περνάμε από το τραύμα, οι τραυματισμοί συνθέτουν ο ένας τον άλλον. Έτσι, είτε είχατε έναν αμελή γονέα, είτε έχετε υποστεί λεκτική κακοποίηση, είτε είστε επιζών κακοποίησης, είτε έχετε κάποιο τραύμα στη ζωή σας, μικρό έως μεγάλο, αυτά τα επεισόδια μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται».

Η Alexandria Ocasio-Cortez δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την σεξουαλική κακοποίησή της, όμως μοιράστηκε στη ζωντανή σύνδεση που κράτησε για πάνω από μία ώρα, για το πώς ένιωσε την ημέρα της εξέγερσης.

Αποκάλυψε καθώς ξεκίνησε η ταραχή εκείνη την ημέρα, ότι έτρεξε στο γραφείο της και κρύφθηκε στο μπάνιο της. 

Ακούγοντας φωνές και χτυπήματα έξω από την πόρτα της, δήλωσε πως εκείνη την στιγμή «νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει, νόμιζα ότι θα πέθαινα», ενώ όπως αποδείχθηκε ήταν ένας αστυνομικός που ήρθε για τη σωτηρία της.

Η Ocasio-Cortez ζήτησε ανάληψη ευθυνών για τα μέλη του Κογκρέσου που προώθησαν αβάσιμους ισχυρισμούς ότι τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν δόλια, ψήφισαν κατά της πιστοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων και παρέμειναν στις θέσεις τους τις επόμενες εβδομάδες, συγκεκριμένα οι Ted Cruz και Josh Hawley, ενώ δήλωσε πως δεν είναι θέμα «εκδίκησης», αλλά «δημιουργία ασφάλειας».

Η πολιτικός είπε ότι ήταν έτοιμη για κριτική αφού μοιράστηκε τη σεξουαλική της επίθεση επειδή δεν σχετίζεται άμεσα με την ταραχή του Καπιτωλίου και οι άνθρωποι θα πουν πως απλά «προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα γύρω της», είπε, ενώ υποστήριξε ακόμη μια φορά πως όλα τα τραύματα μπορούν «να τέμνονται και να αλληλεπιδρούν».

«Αυτός ο άνθρωπος που σε άγγιξε άσεμνα στη δουλειά, σου λέει να το ξεπεράσεις. Ποιος θα σε πιστέψει; Ή ο ενήλικος που σας έβλαψε όταν ήσασταν παιδί και τον αντιμετωπίσατε στην ενήλικη ζωή σας, θα προσπαθήσει να σας πει ότι αυτό που συνέβη δεν συνέβη ποτέ», δήλωσε η Αντιπρόσωπος της Βουλής.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr