UPDATE #NOW

10 συναρπαστικά facts για όσους έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριο


The Jennettes

2 Φεβρουαρίου 2021

10 συναρπαστικά facts για όσους έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος και ο πιο μικρός μήνας του έτους και περιλαμβάνει μία από τις πιο διάσημες γιορτές παγκοσμίως, τον Άγιο Βαλεντίνο, ενώ έχει χαρακτηριστεί επίσης ως «Black History Month», για να τιμήσει τα ιστορικά επιτεύγματα των μαύρων ανθρώπων.

Έτσι, παρόλο που οι συνθήκες φέτος δεν μας επιτρέπουν να ευχαριστηθούμε όσα έχει να μας προσφέρει, όσοι γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα πρέπει να θεωρούνται τυχεροί και έτσι σας παρουσιάζουμε δέκα χαρακτηριστικά όσων γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο.

1. Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο είναι ψηλότερα και πιθανότατα εξυπνότερα

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε 21.000 παιδιά, όσα είχαν γεννηθεί τον Φεβρουάριο ήταν μεγαλύτερα κατά τη γέννηση από άλλα, ενώ μέχρι την ηλικία των 7 ετών ήταν ψηλότερα. Επίσης η μελέτη έδειξε πως είχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε μια σειρά ασκήσεων νοημοσύνης. Το αν όμως κρατούν το πλεονέκτημα του μεγέθους τους και στην ενήλικη ζωή, είναι ακόμη υπό επιστημονική συζήτηση.

2.  Είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα

Σε αντίθεση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τους μήνες του καλοκαιριού, ειδικά τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, που χαρακτηρίζονται για τον ζόρικο χαρακτήρα τους, τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο είναι πιο ήσυχα. Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία μελέτησαν παιδιά 4 και 5 ετών σε σχέση με την εκτίμηση των παιδιών για τους άλλους, την ικανότητα να μοιράζονται πράγματα, την ιδιοσυγκρασία, την ανησυχία, τη συγκέντρωση και την ικανότητα να κάνουν φίλους και διαπίστωσαν πως τα παιδιά του Φεβρουαρίου ήταν πιο υπάκουα.

3. Είναι πιο πιθανό να γίνουν καλλιτέχνες και διάσημοι

Όσοι γεννήθηκαν Φεβρουάριο, είναι πιθανό να ακολουθήσουν καλλιτεχνική καριέρα αλλά και να γίνουν πιο εύκολα διάσημοι, σύμφωνα με του TIMES: «Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι κατάλληλοι μήνες για να γεννηθείς εάν θέλεις να γίνεις διάσημος, καθώς αυτοί οι μήνες συσχετίζονται με τη δημιουργικότητα και την ευφάνταστη επίλυση προβλημάτων». Διάσημα παιδιά Φεβρουαρίου είναι οι  George Washington, Abraham Lincoln, Ronald Reagan, Michael Jordan, Steve Jobs, Rosa Parks, Jennifer Aniston, και Elizabeth Taylor.

4. Τα λουλούδια της γέννησής τους είναι η βιολέτα και η πασχαλίτσα

Όσοι γεννήθηκαν Φεβρουάριο έχουν δύο υπέροχα άνθη συνδεδεμένα μαζί τους: Τη βιολέτα, που σημαίνει πίστη και αφοσίωση, και την πασχαλιά, που συμβολίζει τη νεολαία και την αθάνατη αγάπη.

5. Η πέτρα της γέννησής τους είναι ο αμέθυστος

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι αυτό το πλούσιο μωβ στολίδι προσέφερε καθαρό και έξυπνο μυαλό, ενώ αιώνες αργότερα ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ισχυρίστηκε ότι ο αμέθυστος βοηθά στην επιτάχυνση της νοημοσύνης και την απαλλαγή από τις κακές σκέψεις. Συνδέεται επίσης με την ειρήνη, τη σταθερότητα, το θάρρος και τη δύναμη.

6. Μερικοί όμως έχουν γενέθλια κάθε 4 χρόνια

Όσοι γεννήθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου, έχουν την ατυχία να μην έχουν πραγματικά γενέθλια, παρά μόνο κάθε 4 χρόνια. Βέβαια, πολλοί γιορτάζουν τα γενέθλιά τους στις 28 ή την 1η του Μάρτη.

7. Πιθανότατα δεν θα υποφέρουν από νευρολογικές παθήσεις

Τα άτομα που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν νευρολογικά προβλήματα από ό, τι τα άτομα που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Ωστόσο, τα άτομα που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο πρέπει να παρακολουθούν την πρόσληψη νατρίου, καθώς έχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

8. Μπορεί να μην ταιριάζουν με άτομα που γεννήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι άνδρες γεννημένοι τον Φεβρουάριο παντρεύονται γυναίκες που γεννήθηκαν τον Μάιο, οι σχέσεις τους είναι συχνά «εκρηκτικές». Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά διαζυγίου για αυτούς τους γάμους.

9. Είναι Υδροχόοι ή Ιχθείς

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 18 Φεβρουαρίου είναι Υδροχόοι ενώ εκείνοι που γεννήθηκαν αργότερα, είναι Ιχθείς. Οι Υδροχόοι συχνά θεωρούνται πρωτότυποι και προοδευτικοί στοχαστές με ισχυρά ανθρωπιστικά ένστικτα, ενώ οι Ιχθείς είναι συχνά πολύ συμπονετικοί και καλλιτεχνικοί.

10. Μπορεί να είναι πρόωρα μωρά

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση 10% στις πρόωρες γεννήσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οπότε καλό θα ήταν όσες μανούλες πρόκειται να γεννήσετε αυτούς τους μήνες, να είστε προετοιμασμένες για τα πάντα!

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

jenny.gr