UPDATE #NOW

Time100 Next: Οι γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή που κέρδισαν μια θέση στη λίστα


The Jennettes

18 Φεβρουαρίου 2021

Time100 Next: Οι γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή που κέρδισαν μια θέση στη λίστα

Η δεύτερη ετήσια λίστα TIME100 Next για το 2021, η οποία περιλαμβάνει 100 αναδυόμενους ηγέτες με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, βγήκε στη δημοσιότητα και σας παρουσιάζουμε τα πιο εμβληματικά ονόματα γυναικών που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση.

Μέσα σε μια παγκόσμια πανδημία, βαθιές ανισότητες, συστηματική αδικία και υπαρξιακά ερωτήματα σχετικά με την αλήθεια, τη δημοκρατία και τον ίδιο τον πλανήτη, τα άτομα που περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα παρέχουν, σύμφωνα με το TIME, μια «σαφή ελπίδα» για τον κόσμο.

Τους επιλαχόντες τους έχουν επιλέξει οι περσινοί κάτοχοι μιας θέσης της λίστας, γράφοντας δυο λόγια για αυτούς, αναφέροντας γιατί τους επέλεξαν και γιατί τους θαυμάζουν.

«Είναι γιατροί και επιστήμονες που πολεμούν τον COVID-19, υπέρμαχοι και ακτιβιστές που πιέζουν για ισότητα και δικαιοσύνη, δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν την αλήθεια και καλλιτέχνες που μοιράζονται τα οράματά τους για το παρόν και το μέλλον», αναφέρει το περιοδικό για τα άτομα που απαρτίζουν την φετινή λίστα.

Dua Lipa, από την Kylie Minogue

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

«Τα επιτεύγματά της είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτα, δεδομένου ότι είναι μόνο 25 ετών. Είναι ευγενική, δροσερή και έξυπνη. Είναι ένα καλό, πιστό πρόσωπο. Και εγώ, όπως εκατομμύρια άλλοι, ανυπομονώ για ακόμη περισσότερα από τη Dua Lipa».

Amanda Gorman, από την Lin Manuel Miranda

«Εάν το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς ενός καλλιτέχνη είναι να ανταποκριθεί πλήρως και με ειλικρίνεια στη στιγμή, η Amanda έδωσε ένα master class. Μίλησε με αλήθεια στην εξουσία και ενσάρκωσε την ελπίδα για ένα κουρασμένο έθνος. Αποκάλυψε τους εαυτούς μας».

Nadeen Ashraf, από την Mona Eltahawy

«Μερικές γενναίες γυναίκες ακτιβίστριες με την πάροδο των ετών έχουν εκθέσει την σεξουαλική επίθεση από μισθωτές κακοποιούς και την αστυνομία. Τώρα, ένας λογαριασμός στο Instagram, που ονομάζεται Assault Police και ίδρυσε η Nadeen τον Ιούλιο του 2020 έχει γίνει η πλατφόρμα εκατοντάδων επιζώντων για να μιλήσουν για τη σεξουαλική βία στο σπίτι, στην εργασία και σε κοινωνικούς κύκλους».

Shira Haas, από την Deborah Feldman

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shira Haas (@shirahaas)

«Είναι δύσκολο να βλέπεις κάποιον άλλον να απεικονίζει οδυνηρές εμπειρίες που πέρασες. Αλλά όταν η Shira Haas έπαιξε την Esty στο Unorthodox, τη προσαρμογή του απομνημονεύματος μου από το Netflix για την αποχώρησή μου από την εβραϊκή κοινότητα Satmar Hasidic στο Brooklyn, μπορούσα να δω ότι είχε ευλάβεια και σεβασμό για το υλικό».

Vanessa Nakate, από την Greta Thunberg

«Σε αυτήν τη στιγμή των τεμνόμενων κρίσεων - από τον COVID-19 έως τη φυλετική αδικία, από τα οικολογικά προβλήματα έως την οικονομική ανισότητα - η Vanessa συνεχίζει να διδάσκει το πιο κρίσιμο μάθημα. Μας θυμίζει ότι ενώ όλοι μπορούμε να είμαστε στην ίδια καταιγίδα, δεν είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι».

Anya Taylor-Joy, από τον Garry Kasparov

«(Για τον ρόλο της ως Beth στη σειρά The Queen's Gambit), το έκανε ενώ «αγκάλιασε» το ίδιο το παιχνίδι του σκακιού, με όλη τη δυσκολία και την ένταση. Έμαθε να μετακινεί τα κομμάτια και το σώμα της όπως κάνει ένας επαγγελματίας παίκτης, κάτι που μοιάζει με την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας».

Kizzmekia Corbett, από τον Anthony Fauci

«Αυτή και οι συνάδελφοί της ήταν κεντρικοί στην ανάπτυξη του εμβολίου Moderna mRNA. Ως αποτέλεσμα, η δουλειά της θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στον τερματισμό της χειρότερης πανδημίας της αναπνευστικής νόσου σε περισσότερα από 100 χρόνια».

Sanna Marin, από την Erna Solberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Sanna Marin τιμήθηκε που κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός μιας χώρας τόσο νέα. Ωστόσο, δεν είναι πολιτικός αρχάρια, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει αποδείξει ότι η καλή ηγεσία δεν εξαρτάται από την ηλικία».

Charli D’Amelio, από την Jennifer Lopez

«Όταν χορεύει, οι άνθρωποι θέλουν να της μοιάσουν. Η αυθεντικότητά της έρχεται μέσω της οθόνης. Η Charlie δείχνει ότι οι μέρες της απλής αναμονής για να ανακαλυφθούν τα ταλέντα σας έχουν φύγει. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω με τους δικούς σας όρους, και όπως έχει αποδείξει η Charli με αληθινή αυθεντικότητα, θα πετύχετε».

Vijaya Gadde, Billy Perigo

«Ήταν η δημιουργός της απόφασης του 2019 για την απαγόρευση όλων των πολιτικών διαφημίσεων στο Twitter και είναι υπεύθυνη για τις ετικέτες προειδοποίησης που εφάρμοσε η πλατφόρμα για τον COVID-19, αλλά και την παραπληροφόρηση στις εκλογές του 2020. Η επιρροή της Gadde μετατρέπει αργά την εταιρεία σε μια που βλέπει την ελευθερία του λόγου όχι ως ιερή - αλλά ως ένα ανθρώπινο δικαίωμα μεταξύ πολλών που πρέπει να σταθμίζονται μεταξύ τους».

Maitreyi Ramakrishnan, από την Mindy Kaling

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

«Όταν είστε γυναίκα μειοψηφίας με το δικό σας σόου, πρέπει να εκπροσωπήσετε. Είναι δύσκολη δουλειά να βρίσκεστε σε αυτό το προσκήνιο, όπου ελέγχετε για κάθε σας ενέργεια, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό. Όταν βλέπετε το έργο της στην οθόνη, συνειδητοποιείτε ότι πραγματικά αλληλεπιδράτε με μια σπουδαία καλλιτέχνιδα στην αρχή του ταξιδιού της».

Ana de Armas, από την Jamie Lee Curtis

«Θυμάμαι να σκέφτομαι, «ποια είναι αυτή»; Το ταλέντο της ήταν ξεκάθαρο. Ήθελα αμέσως να προσπαθήσω να κάνω ό, τι μπορούσα για να βοηθήσω αυτήν την νεαρή ηθοποιό από την Κούβα στο ταξίδι της, αν και συνειδητοποίησα γρήγορα ότι δεν το χρειαζόταν. Τα χαρίσματά της ήταν εμφανή».

Paloma Elsesser, από την Ashley Graham

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by paloma elsesser (@palomija)

«Υπενθυμίζει στους φίλους, τους συναδέλφους και τους θαυμαστές της να είναι συνεχώς δυνατοί και να καταλαμβάνουν χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, βοήθησε τόσες πολλές γυναίκες να αισθάνονται ισχυρές μέσα στα δυνατά και όμορφα σώματά τους. Χρειαζόμαστε περισσότερα πρότυπα όπως η Paloma που λένε στους νέους ότι είναι όμορφα και άξια στο δέρμα στο οποίο βρίσκονται».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr