UPDATE #NOW

Banksy: Διάσημο έργο του πωλήθηκε σε γκαλερί μαζί με τον τοίχο


The Jennettes

19 Φεβρουαρίου 2021

Banksy: Διάσημο έργο του πωλήθηκε σε γκαλερί μαζί με τον τοίχο

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του Banksy στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, πωλήθηκε στην γκαλερί Brandler της πόλης του Μπρέντγουντ. Σύμφωνα με αναφορά του Guardian, η γκαλερί αγόρασε το mural που απεικονίζει ένα κοριτσάκι που παίζει «χούλα χουπ» με ένα λάστιχο ποδηλάτου, κάνοντας στον ιδιοκτήτη του κτηρίου μια «εξαψήφια προσφορά».

Το έργο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, δίπλα σε ένα πραγματικό ποδήλατο από το οποίο έλειπε ένας τροχός. Ο Τζον Μπράντλερ, ιδιοκτήτης της γκαλερί Brandler έχει στο παρελθόν αγοράσει και άλλα έργα του διάσημου street artist και σκοπεύει να παρουσιάσει το συγκεκριμένο mural σε έκθεση του μουσείου Moyse Hall

Η είδηση της πώλησης του έργου εξόργισε τους fans του Banksy στο Instagram που καταδικάζουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. O ιδιοκτήτης στο παρελθόν προσπάθησε να δωρίσει το έργο σε έναν τοπικό οργανισμό. Ο υπεύθυνος του συμβουλίου ανάπλασης του Νότιγχαμ Σάιμον Πρίστοου σχολίασε πως το έργο θα λείψει από την πόλη. «Είχε έρθει εν μέσω Covid και όλοι περνούσαμε μια πραγματικά φρικτή περίοδο και αυτή ήταν μία υπέροχη στιγμή απόλαυσης, χαράς και ευχαρίστησης.»

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

TAGS