UPDATE #NOW

Η ΝΑSA κυκλοφόρησε ένα video από την πρόσφατη προσεδάφιση στον Άρη


The Jennettes

23 Φεβρουαρίου 2021

Η ΝΑSA κυκλοφόρησε ένα video από την πρόσφατη προσεδάφιση στον Άρη

Η ΝΑSA αποκάλυψε ένα video από την πρόσφατη προσεδάφιση στον Άρη. Σε αυτό φαίνεται το  Perseverance rover να φτάνει στον κόκκινο πλανήτη.

Το rover πέφτει προς τον πλανήτη, χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτα και τους κινητήρες του για να επιβραδύνεται και στη συνέχεια αγγίζει το πάτωμα.


Το video δείχνει τα πάντα, από τα αλεξίπτωτα που ξεδιπλώνονται - ενώ το rover βρίσκεται περίπου επτά μίλια πάνω από την επιφάνεια - μέχρι τη διαδικασία της πραγματικής πτώσης στην επιφάνεια. Στο μεταξύ, η θερμική ασπίδα και το προστατευτικό πίσω μέρος πέφτουν, προτού πέσει το rover από την τύπου jetpack εξέδρα κατάβασης, η οποία χρησιμοποιεί πυραυλοκινητήρες για να το κατεβάσει με ασφάλεια.


Τα videos τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας πέντε εμπορικές κάμερες που ήταν προσαρτημένες σε τρία διαφορετικά μέρη του διαστημικού σκάφους. Δύο από αυτές ήταν στο backshell που προστάτευε το rover κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, και κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφίες των αλεξίπτωτων καθώς άνοιγαν. Μία άλλη στην εξέδρα κατάβασης ήταν στραμμένη προς τα κάτω και μας έδωσε μια ματιά στην κορυφή του rover. δύο ακόμη ήταν στο ίδιο το rover, κοιτώντας ψηλά και κάτω.


«Για όσους αναρωτιούνται πώς προσγειωθήκαμε στον Άρη - ή γιατί είναι τόσο δύσκολο - ή πόσο cool είναι αυτό- δεν χρειάζεται να αναρωτιούνται πια», δήλωσε ο ενεργός διαχειριστής της Nasa Steve Jurczyk.


Οι μηχανικοί σημείωσαν ότι το video είναι σε μεγάλο βαθμό «ωραίο να το έχεις» και δεν ήταν κεντρικό μέρος της αποστολής. Πέρα από την χρήση του υλικού για την ανάλυση του οχήματος, είναι και ένας τρόπος να επιτρέψει στους ανθρώπους να βιώσουν πώς θα ήταν να προσγειωθούν στον Άρη, δήλωσαν.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr