UPDATE #NOW

Ατζέντα καραντίνας: 5 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

26 Φεβρουαρίου 2021

Ατζέντα καραντίνας: 5 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι

Μέχρι πρότινος, είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε πολιτιστικές ατζέντες και οδηγούς πόλης που μας προέτρεπαν να γυρίσουμε την Αθήνα, να ανακαλύψουμε καλά κρυμμένα μαγαζιά και αστικούς θησαυρούς. Να πάμε σινεμά, να φοράμε τα καλά μας, να παρακολουθούμε πρεμιέρες και events. Ξαφνικά όμως ένας φονικός ιός έβαλε μία παύση σε όλα και μας χάρισε άπλετο χρόνο μέσα στο σπίτι. Οπότε αυτή θα είναι μία ατζέντα για εσάς που θέλετε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας δημιουργικά ή και όχι, γεμάτη πράγματα που μου άρεσαν και πιστεύω ότι θα αρέσουν και σε εσάς. 

Θέατρο

Μπορεί να μην έχουμε πια την δυνατότητα να νιώσουμε τον ενθουσιασμό της στιγμής που ανοίγει η αυλαία. Αλλά ο μαγικός κόσμος της σκηνής από πίσω μπορεί να μεταφερθεί σε εμάς μέσα από την μικρή οθόνη. Το Εθνικό θέατρο με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, έχει ανεβάσει μία σειρά παραστάσεων αφιερωμένων στο έπος του ’21. 
Αυτήν την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα σε live streaming μετάδοση το έργο του Διονύσιου Σολωμού, «Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με την ιδιαίτερη εικαστική ματιά του δημιουργεί μια σκηνική ατμόσφαιρα τελετουργίας θανάτου και ανάστασης και ελπίζει να απαντήσει στο ερώτημα: «Πώς γεννιούνται τα έθνη και οι εθνικές ταυτότητες;».

Πού: livestream.n-t.gr
Πότε: Σάββατο 6 Μαρτίου στις 20:30


DIY

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε πράγματα με τα χέρια σας, τότε σας έχω το ιδανικό site δια χειρός της Αλεξάνδρας Διονά, γεμάτο ιδέες, που όχι μόνο θα σας κρατήσουν απασχολημένους δημιουργικά αλλά φιλοδοξούν να σώσουν και το περιβάλλον. Το ashinyday.com σου δίνει οικολογικά tips και τρόπους να επαναχρησιμοποιήσεις πράγματα και υλικά που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στον κάδο τον αχρηστών. Ακολουθήστε τα και ίσως καταλήξετε με ένα υπέροχο χειροποίητο φωτιστικό ή ένα νέο βάζο. 

Που: https://ashinyday.com/category/xeirotexnia/


Ταινία

Η ταινία αυτή έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις στα πηγαδάκια του Hollywood, και όχι μόνο. Μιλάω φυσικά για το «Malcolm & Marie». Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Sam Levinson, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Malcolm, ενός σκηνοθέτη και της φίλης του Marie, η οποία, κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος μετά την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, εξετάζει τις καλές και της κακές στιγμές της σχέσης τους καθώς περιμένουν τις κριτικές. Η ταινία γυρίστηκε πέρσι το καλοκαίρι εν μέσω της πανδημίας στη διάρκεια 2 εβδομάδων, και αν και έχει διχάσει τους κριτικούς, έχει κερδίσει αρκετές υποψηφιότητες για Oscar. Plus: η ταινία είναι ασπρόμαυρη. 

Πού: Θα τη βρείτε στην πλατφόρμα του Netflix


Food

Το αγαπημένο Burger Fest δεν μπορεί φέτος να μας υποδεχθεί στα κιόσκια του αλλά αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να έρθει αυτό στα σπίτια μας. Οπότε μέχρι τις 21/03/2021 μπορείτε κάθε εβδομάδα να βρείτε και να δοκιμάσετε ένα delivery box από διαφορετικό εστιατόριο. Οι εκπλήξεις, τα giveaways, οι προσφορές και τα υπέροχα δώρα είναι επίσης μέσα στο πρόγραμμα και ευελπιστούν να δημιουργήσουν ένα σπιτικό φεστιβάλ για όλους. 

Πού: Θα το βρείτε στην πλατφόρμα του efoοd
Πότε: Από τις 28/12/2020 μέχρι τις 21/03/2021


Βιβλίο

Η αναγνωστική επιλογή για σήμερα έχει να κάνει με την επιμονή μίας πολύ καλή μου φίλης να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο. «Οι ρετσίνες του Βασιλιά» του Ισίδωρου Ζούργου είναι ένα μυθιστόρημα νόμισμα. 

Όπως γράφει και στο οπισθόφυλλο, στη μία του όψη ένας αναμαλλιασμένος γέροντας που κάποτε ήταν βασιλιάς. Στην άλλη ένας κοιλαράς που μοιάζει να είναι ο Γαργαντούας ή ένας γεωργός που χαμογελάει, βαστώντας στο χέρι ένα κρασοπότηρο. Ο αφηγητής στρίβει το νόμισμα στον αέρα, κι αυτό, καθώς περιστρέφεται, φανερώνει μέσα από γράμματα και μυστικά οικογενειακές ιστορίες και εικόνες μιας χώρας αμήχανης, βουτηγμένης στην ανεργία και στη νέα μετανάστευση. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Εθνικό Θέατρο

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr