UPDATE #NOW

Alexander Wang: Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση


The Jennettes

25 Φεβρουαρίου 2021

Alexander Wang: Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, Alexander Wang, αντιμετωπίζει περαιτέρω ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος ενός 22χρονου.

Ο Keaton Bullen, 22 ετών, μαθητής στη Σχολή Σχεδιασμού Parsons της Νέας Υόρκης, ισχυρίστηκε στο BBC News ότι δέχθηκε επίθεση από τον Wang σε ένα κλαμπ της πόλης, το 2019.

Η δικηγόρος γνωστών υποθέσεων, Lisa Bloom λέει ότι εκπροσωπεί τώρα 11 άνδρες με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του Wang, ενώ ο διάσημος σχεδιαστής αρνείται σθεναρά όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του.

Ο Bullen, τότε 20 ετών, ήταν με έναν φίλο του στο Fishbowl club στη Νέα Υόρκη, όταν, όπως λέει, συναντήθηκε με τον Alexander Wang στις 24 Αυγούστου 2019 στις 11:30 μ.μ.

Ο Wang στη συνέχεια προσκάλεσε το ζευγάρι στο τραπέζι του και τους πρόσφερε βότκα από το μπουκάλι προτού τελικά τους οδηγήσει στην πίστα, είπε ο Bullen.

Στις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ισχυρίστηκε το νεαρό μοντέλο, τον κακοποίησε σεξουαλικά.

«Ξαφνικά ξεκούμπωσε το παντελόνι μου και έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι μου μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων», είπε. «Πάγωσα εντελώς».

«Τότε είπε: "Θέλω να σε πάρω σπίτι μαζί μου"», ισχυρίστηκε ο Bullen. «Ένιωσα περίεργα και απομακρύνθηκα από την κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο Paul Tweed, ένας από τους δικηγόρους του Alexander Wang, είπε ότι περιμένει επί του παρόντος βίντεο από την κάμερα CCTV του κλαμπ, από εκείνη τη νύχτα, ενώ είπε ότι «ο πελάτης του πιστεύει ότι θα διαψεύσει εντελώς αυτόν τον ισχυρισμό».

Ο Keaton Bullen είπε ότι ένιωθε καθήκον να μιλήσει για να υποστηρίξει άλλους που είχαν υποβάλει ισχυρισμούς κατά του σχεδιαστή και αποκαλούνταν «ψεύτες».

Δεν αναλαμβάνει νομική ενέργεια και είπε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του, λόγω ανησυχίας ότι το κοινό θα τον κατηγόρησε ότι ζητούσε προσοχή.

Η υπόθεση του Owen Mooney

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου, όταν ο Alexander Wang κατηγορήθηκε μαζικά από άνδρες μοντέλα ότι τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά, ένας εκ των οποίων ήταν και το διάσημο μοντέλο Owen Mooney.

Oι ιστορίες, τις οποίες μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Diet Prada, στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρουν ότι ο Wang τους νάρκωνε χρησιμοποιώντας ουσίες χωρίς να το γνωρίζουν. Στη συνέχεια επιχειρούσε να τους αγγίξει παρά τη θέλησή τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ξύπνησαν στο κρεβάτι του χωρίς να θυμούνται πώς βρέθηκαν εκεί. 

Οι κατηγορίες εναντίον του έγιναν viral, αφού κοινοποιήθηκαν στο Instagram και με το Sh*t Model Management να προτρέπει το κοινό να μποϊκοτάρει τα προϊόντα του. 

Στην ανάρτηση συμπεριλήφθηκε ένα βιντεοκλίπ του μοντέλου Owen Mooney. Ο σταρ είχε προηγουμένως κοινοποιήσει ένα βίντεο στο TikTok ισχυριζόμενος ότι είχε «συγκλονιστεί» από την συμπεριφορά ενός «πολύ διάσημου» σχεδιαστή μόδας το 2017.

Στο βίντεο, ο Mooney ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε ένα πολυσύχναστο κλαμπ της Νέας Υόρκης, το Slake, όπου μαζί με φίλους είχαν πάει να παρακολουθήσουν τον rapper CupcakKe. «Ήμουν μόνος μου σε κάποιο σημείο και ένας τύπος δίπλα μου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι κανείς δεν μπορούσε να κινηθεί», λέει ο Mooney στο βίντεο.

«Ο τύπος άρχισε να με χαϊδεύει στο πόδι μου και αλλού... Με έκανε να παγώσω. Σοκαρίστηκα. Και μετά κοιτάζω για να δω ποιος ήταν και διαπίστωσα ότι είναι ο διάσημος σχεδιαστής μόδας» πρόσθεσε ο Mooney.

«Εξωφρενικά ψευδείς» χαρακτηρίζει ο σχεδιαστής Alexander Wang τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον του.

«Τις τελευταίες μέρες βάλλομαι από εξαιρετικά ψευδείς κατηγορίες. Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν ενισχυθεί εσφαλμένα από λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που δημοσιεύουν δυσφημιστικό υλικό από μη αποκαλυφθείσες ή/και ανώνυμες πηγές με μηδενικά αποδεικτικά στοιχεία ή οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε, μιλώντας στον «Guardian».

«Βλέποντας αυτά τα ψέματα να διαιωνίζονται ως αλήθειες εξοργίζομαι, ενώ πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον όσων διαδίδουν τέτοιου είδους καταγγελίες στο διαδίκτυο.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr