UPDATE #NOW

metoogreece.gr: Η διαδικτυακή πλατφόρμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης


The Jennettes

25 Φεβρουαρίου 2021

metoogreece.gr: Η διαδικτυακή πλατφόρμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλιών από το βήμα της Βουλής για την αντιμετώπιση του φαινομένου των σεξουαλικών κακοποιήσεων, παρενοχλήσεων και την εξουσιαστική βία.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δύο ιστοτόπων, του metoogreece.gr και του metoo.gov.gr, το οποίο θα ενεργοποιηθεί σύντομα, στις οποίες θα μπορεί κανείς να πληροφορείται για όλα όσα έχουν σχέση με την σεξουαλική βία, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε θύματα να συνομιλήσουν ζωντανά μέσω live chat και να πραγματοποιήσουν τις καταγγελίες τους.

Η ιστοσελίδα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα με motto το «Σπάσε τη Σιωπή», θέλει να καταπολεμήσει κάθε μορφή εξουσιαστικής βίας σε όλους τους χώρους που μπορεί να παρατηρηθεί, όπως είναι το οικογενειακό περιβάλλον, ο χώρος εργασίας, το σχολείο και το κοινωνικό περιβάλλον, ενώ σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Τη δημιουργία της σελίδας συνόδευσε και μια ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Twitter, όπου έκανε την ανακοίνωση μαζί με ένα βίντεο, γράφοντας: 

«Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος», αναφερόμενος στο ελληνικό κίνημα metoo.

«Το metoogreece.gr είναι μια ιστοσελίδα της Πολιτείας που θα συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Από σήμερα, μπορεί να σε βοηθήσει να σπάσεις τη σιωπή! Εάν χρειάζεσαι βοήθεια υπάρχουν άνθρωποι εδώ για εσένα!», αναφέρεται στην ιστοσελίδα. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε κάποιες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα αναφέροντας πως για τους ανήλικους η παραγραφή θα αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια, ενώ θέσπισε και ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους.

«Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr