UPDATE #NOW

Οι Xρυσές Σφαίρες κάνουν χρόνια το ίδιο λάθος και το διαπίστωσαν οι παρουσιάστριες


The Jennettes

1 Μαρτίου 2021

Οι Xρυσές Σφαίρες κάνουν χρόνια το ίδιο λάθος και το διαπίστωσαν οι παρουσιάστριες
Το κωμικό ντουέτο παρουσίασης των Χρυσών Σφαιρών του 2021 έκανε έναρξη της λαμπερής βραδιάς

Το κωμικό ντουέτο παρουσίασης των Χρυσών Σφαιρών του 2021 έκανε έναρξη της λαμπερής βραδιάς με χιλιάδες μίλια να τις χωρίζουν, αφού φέτος η τελετή των Golden Globes έλαβε χώρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, εξαιτίας των συνθηκών του Covid-19.

O εναρκτήριος μονόλογος των δύο παρουσιαστριών, Tina Fey και Amy Poehler, στόχευσαν εναντίον του Hollywood Foreign Press Association, το οποίο διοργανώνει τα Golden Globes, για την έλλειψη μαύρων μελών.

«Το Hollywood Foreign Press Association αποτελείται από 90 διεθνείς, όχι μαύρους, δημοσιογράφους», δήλωσε η Fey, αποκαλώντας αργότερα το HFPA  ως «παράξενους Ευρωπαίους».

«Το θέμα είναι, ακόμη και με ηλίθια πράγματα, η συμπερίληψη είναι σημαντική. Και δεν υπάρχουν μαύρα μέλη του Hollywood Foreign Press», πρόσθεσε η Fey. «Πρέπει να το αλλάξετε αυτό».

Η έλλειψη μαύρων μελών του HFPA κέρδισε κριτική από διάσημους, όπως είναι η Jennifer Aniston,  το σαββατοκύριακο, μετά από έρευνα των Los Angeles Times. 

Σε δήλωση την Παρασκευή, το HFPA είπε, «καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να φέρουμε μαύρα μέλη, καθώς και μέλη από άλλα υποεκπροσωπούμενα υπόβαθρα, και θα εργαστούμε αμέσως για να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξη αυτών των στόχων το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο, το HFPA δεν ήταν ο μόνος στόχος των αστείων των Fey και Poehler.

Το ντουέτο μίλησε για τους «δύο άλλους ανθρώπους» που διορίστηκαν μαζί με τις γυναίκες σκηνοθέτες Emerald Fennell, Regina King και Chloé Zhao κατά τη διάρκεια της τελετής, και ανέφεραν την «αμφιλεγόμενη» ταινία της Sia, Music.

Ωστόσο, οι δύο ολοκλήρωσαν το μονόλογό τους με κάποια θετικότητα: «Κερδίζουμε χρήματα απόψε. Μαζί, οι HFPA, MRC και NBC δωρίζουν 2 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο απόκρισης του Feeding America COVID-19», ανακοίνωσε η Poehler.

Τα φετινά Globes είναι η πρώτη φορά που η Fey και η Poehler φιλοξένησαν την τελετή απονομής μετά την τριετή τους συμμετοχή από το 2012 έως το 2014.

Photo credits: Instagram

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr