UPDATE #NOW

5 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί τον Μάρτιο


The Jennettes

1 Μαρτίου 2021

ένα κορίτσι την άνοιξη

O Μάρτιος είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου και ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του έτους και ήταν αφιερωμένος στον θεό Άρη, τον θεό του πολέμου. Εξ ου και το όνομα του, που προέρχεται από την λατινική ρίζα Mars, το όνομα του θεού δηλαδή στα λατινικά. Το πιο χαρακτηριστικό έθιμό του είναι ο «μάρτης», το βραχιολάκι από κόκκινη και λευκή κλωστή, οι οποίες μπλέκονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα φυλαχτό από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. 

Θελκτικός μήνας ακούγεται λοιπόν, για να γεννηθεί κάποιος! Αν έχεις έρθει κι εσύ στον κόσμο μαζί με την άνοιξη, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις παρακάτω τα 5 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που γεννήθηκαν τον μήνα Μάρτιο. 

Είναι πιθανό να ανέβουν στην κορυφή του εταιρικού κόσμου

Τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο, είναι πιο πιθανό να πάρουν αυτό το γωνιακό γραφείο με την ωραία θέα όταν μεγαλώσουν. Σύμφωνα με μία έρευνα είναι υψηλότερο το ποσοστό CEOs που γεννήθηκαν τον Μάρτιο από οποιονδήποτε άλλο μήνα του χρόνου. Η μελέτη διεξήχθη ανάμεσα σε 375 διευθύνοντες συμβούλους και διαπίστωσε ότι το 12,5% αυτών που κατέχουν αυτή τη θέση γεννήθηκε τον τρίτο μήνα του έτους. 

Είναι από τη φύση τους, αισιόδοξοι

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν τον Μάρτιο, (όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της άνοιξης), είναι φυσικά αισιόδοξα. Έχουν υψηλές βαθμολογίες στην υπερθυμική κλίμακα ως ενήλικες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν θετική προοπτική στη ζωή. 

Διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο άσθματος

Τα ακάρεα σκόνης είναι άφθονα αυτή τη στιγμή του χρόνου και ενώ μπορεί να είναι ενοχλητικό για εκείνους με αλλεργίες, είναι ιδανικό για μωρά με ημερομηνία γέννησης τον Μάρτιο. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015, τα παιδιά αυτά έχουν χαμηλότερα ποσοστά άσθματος επειδή η έκθεση σε όλα αυτά τα ακάρεα σκόνης από τη βρεφική ηλικία, ενισχύει την ανοσολογική απόκρισή τους.

Είναι περισσότερο νυχτερινοί τύποι

Μια μελέτη ύπνου δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι γενικά κοιμούνται πιο αργά από εκείνα που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και το χειμώνα, οπότε τα μωρά του Μαρτίου είναι πιθανό να θέλουν να ξεπερνούν την ώρα που πρέπει να πηγαίνουν για ύπνο μετά από λίγα χρόνια.

Είναι Ιχθείς ή Κριοί

Αυτά τα δύο ζώδια είναι γνωστά για την αποφασιστικότητα και το πάθος τους, αντίστοιχα. Τα μωρά που γεννήθηκαν μεταξύ 1 Μαρτίου και 20 Μαρτίου είναι γνωστά ως αισιόδοξοι Ιχθείς, ενώ τα μωρά που γεννήθηκαν μετά τις 20 Μαρτίου είναι επίσημα μωρά της άνοιξης και είναι Κριοί, που ως γνωστόν είναι φλογεροί και παθιασμένοι. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr