UPDATE #NOW

Banksy: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη δημιουργία του έργου Create escape στη φυλακή Reading


The Jennettes

13 Μαρτίου 2021

Banksy: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη δημιουργία του έργου Create escape στη φυλακή Reading
To βίντεο της δημιουργίας του πρόσφατου έργου του Banksy στο Reading της Αγγλίας

Ο Banksy κάνει ξανά την εμφάνιση του με ένα νέο έργο, αυτή τη φορά στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Ρέντινγκ στο Μπέρκσιαρ της Αγγλίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το έργο τέχνης εντοπίστηκε στο πλάι του κλειστού πλέον ιδρύματος.

Το έργο τέχνης αυτό δείχνει έναν άντρα ντυμένο με μια ριγέ στολή φυλακισμένου που κατεβαίνει την πλευρά του κτιρίου πάνω σε ένα δεμένο σχοινί. Κάτω από τον άντρα, το σχοινί φαίνεται τελικά να είναι κατασκευασμένο από χαρτί καθώς καταλήγει σε μία γραφομηχανή.  
Σύμφωνα με αρκετούς, ο άντρας απεικονίζει τον Ιρλανδό ποιητή Oscar Wilde, ο οποίος φυλακίστηκε στην συγκεκριμένη φυλακή από το 1895 έως το 1897 με την κατηγορία της «βαριάς ασεβείας με άλλους άντρες». Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, έγραψε το ποίημα «Η Μπαλάντα της φυλακής του Reading» σχετικά με έναν απαγχονισμό που έλαβε χώρα ενώ έκτιε την ποινή του. 

Aυτή τη φορά ο διάσημος καλλιτέχνης όχι μόνο επιβεβαίωσε πως είναι εκείνος πίσω από το έργο αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα βίντεο από την δημιουργία του. Ο Bob Ross, ο αείμνηστος ζωγράφος και δάσκαλος για πολλούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες ζωγράφους σε όλο τον κόσμο με τις αξέχαστες εκπομπές του στην τηλεόραση και την βελούδινη φωνή που περιέγραφε πόσο απλό είναι να φτιάχνεις έναν πίνακα ζωγραφικής ενέπνευσε και τον Banksy.

Στο βίντεο που μοιράστηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram βλέπουμε καρέ καρέ πως φτάνει στο κτίριο των φυλακών και δημιουργεί το έργο που προκάλεσε αίσθηση. Στο επικό βίντεο που ανέβασε στο Instagram ο Banksy φτιάχνει μια από τις τοιχογραφίες του έργα τέχνης όπως θα την έφτιαχνε ο Bob Ross. 

TAGS