UPDATE #NOW

Καθαρισμός χαλιών σε ταπητοκαθαριστήρια: Πώς προστατεύει ενάντια στον COVID-19


26 Μαΐου 2022

Καθαρισμός χαλιών σε ταπητοκαθαριστήρια: Πώς προστατεύει ενάντια στον COVID-19
Οπωσδήποτε, όλοι καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε σχολαστικά το μπάνιο και την κουζίνα, πλένουμε τα υφάσματα και θέλουμε να κοιμόμαστε σε καθαρό κρεβάτι, όμως φτάνει μόνο αυτό;

Όλοι θέλουμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας ασφαλείς από τον COVID-19 και η ανησυχία μας κορυφώνεται όσο βλέπουμε ότι η πανδημία δεν περνάει. Ακούμε συνεχώς για τις καλές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε, για να μείνουμε ασφαλείς, όταν βγαίνουμε έξω, αλλά τι γίνεται με την προστασία των ανθρώπων που αγαπάμε όταν βρίσκονται στα σπίτια μας; Ο βαθύς καθαρισμός είναι το κλειδί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρεται συχνά στη σημασία ενός καθαρού περιβάλλοντος, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19. Τι σημαίνει, όμως, καθαρό περιβάλλον; Οπωσδήποτε, όλοι καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε σχολαστικά το μπάνιο και την κουζίνα, πλένουμε τα υφάσματα και θέλουμε να κοιμόμαστε σε καθαρό κρεβάτι, όμως φτάνει μόνο αυτό;

Ένας μεγάλος εχθρός της καθαριότητας μέσα στο σπίτι, ειδικά αν μπαίνουμε με τα παπούτσια, είναι δυστυχώς τα αγαπημένα μας χαλιά. Η ηλεκτρική σκούπα δεν αρκεί, για να απομακρύνει τα μικρόβια από την επιφάνειά τους, οπότε είναι πολύ σημαντικό ο καθαρισμός χαλιών να γίνεται σε ταπητοκαθαριστήρια τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο, ώστε να μειώσουμε τη βρομιά και συνεπώς την πιθανότητα να νοσήσουμε από κορωνοϊό.

jenny.gr

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καθαρισμού και απολύμανσης;

Αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά σαν να σημαίνουν το ίδιο πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο καθαρισμός από μόνος του, ενώ αποτελεί ζωτικό πρώτο βήμα, δεν σκοτώνει βακτήρια και ιούς. Ο καθαρισμός χαλιών αναφέρεται στο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα και ενδεχομένως και στη χρήση νερού μαζί με σαμπουάν χαλιών για την απομάκρυνση της σκόνης και των λεκέδων. Αυτό το βήμα δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται, αλλά πρέπει πάντα να ακολουθείται από απολύμανση.

Τι ακριβώς κάνει η απολύμανση;

Στη διαδικασία της απολύμανσης χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα καθαριστικά, τα οποία αποδεδειγμένα σκοτώνουν βακτήρια, ιούς και μύκητες. Αυτά τα προϊόντα δεν απομακρύνουν τη βρωμιά και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ως πρώτο βήμα ο καθαρισμός του χαλιού.

Αν απευθυνθείτε σε ταπητοκαθαριστήρια για τα χαλιά σας, αυτά αρχικά θα πλυθούν με άφθονο νερό και απορρυπαντικό (εφόσον φυσικά το επιτρέπει η υφή τους) και ύστερα θα ακολουθήσει η διαδικασία της απολύμανσης. Αυτή μπορεί να γίνει με τη χρήση ατμού, αλλά και με τη χρήση εγκεκριμένων καθαριστικών, τα οποία εξαλείφουν όλους τους μικροοργανισμούς. Είναι κομβικής σημασίας το ταπητοκαθαριστήριο να επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε και να γίνει αποτελεσματική απολύμανση του χαλιού, αλλά και να προστατευθεί η ντελικάτη σύνθεσή του, χωρίς να κινδυνεύσουν τα χρώματα και οι ίνες του.

jenny.gr

Η Expert Clean διαθέτει την τεχνογνωσία, ώστε να επιτύχει βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό του χαλιού σας, μαζί με την ταυτόχρονη αποστείρωση ενάντια σε όλους τους ιούς, μύκητες και βακτήρια στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας. Γνωρίζουμε πώς να προστατεύσουμε εσάς από τους κινδύνους και τα χαλιά σας από τη φθορά. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλ: 210 5055877 - 210 5011318 Όσες αναγνώστριες τηλεφωνήσουν και αναφέρουν το Jenny.gr τους παρέχεται 15% έκπτωση στη φύλαξη και στον καθαρισμό.