UPDATE #NOW

Βατικανό: «Η Καθολική Εκκλησία δεν θα ευλογήσει τα ομόφυλα ζευγάρια»


The Jennettes

16 Μαρτίου 2021

Βατικανό: «Η Καθολική Εκκλησία δεν θα ευλογήσει τα ομόφυλα ζευγάρια»
Το Βατικανό δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα ευλογεί τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις.

Το Βατικανό δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα ευλογεί τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις, σε μια μαχητική δήλωση που εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο, η οποία απειλεί να διευρύνει το χάσμα μεταξύ της εκκλησίας και της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Εξηγώντας την απόφασή της σε μια μακρά δήλωση, η Αγία Έδρα αναφέρθηκε στις ομοφυλοφιλικές ενώσεις ως «επιλογή», τις χαρακτήρισε «αμαρτωλές» και είπε ότι «δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αντικειμενικά διαταγμένες» στα σχέδια του Θεού.

Η στάση είναι βέβαιο ότι θα απογοητεύσει εκατομμύρια ομοφυλόφιλους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο. «Η ευλογία των ομοφυλοφιλικών ενώσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη», έγραψε στη δήλωση το ανώτατο δογματικό γραφείο του Βατικανού, η «Εκκλησία για το Δόγμα της Πίστης».

Ο Θεός «δεν ευλογεί και δεν μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία», πρόσθεσε η δήλωση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vatican (@vatican_rome)

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συχνά επαινέθηκε για τον φιλόξενο τόνο του προς τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους εντός και εκτός της Εκκλησίας, ενέκρινε αυτή τη δήλωση.

Η απόφαση είναι μια οπισθοδρόμηση για τους Καθολικούς που ήλπιζαν ότι το ίδρυμα θα εκσυγχρονίσει την προσέγγισή του στην ομοφυλοφιλία.

Δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών στη Δυτική Ευρώπη, έχουν νομιμοποιήσει τους γάμους του ίδιου φύλου και η επιφυλακτικότητα της Εκκλησίας να «αγκαλιάσει» την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει από καιρό τη δυνατότητα να την αποξενώσει από νεότερους οπαδούς.

«Όπως δεν είναι νόμιμο να προσφέρουμε μια ευλογία στις σχέσεις, ακόμη και σταθερές, που περιλαμβάνουν σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», ανέφερε η δήλωση.

Ακόμη, οι ομοφυλόφιλοι, ως άτομα, μπορούν να λάβουν μια ευλογία εάν ζουν σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Αλλά ευλογώντας τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις, είπε το Βατικανό, θα έστελνε ένα σημάδι ότι η Καθολική Εκκλησία εγκρίνει και ενθαρρύνει «μια επιλογή και έναν τρόπο ζωής που δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως αντικειμενικά διαταγμένη στα αποκαλυφθέντα σχέδια του Θεού».

Η δήλωση εκδόθηκε ως «απάντηση» σε ερωτήσεις από ιερείς και πιστούς. Σε ένα σχόλιο που παρέχεται με τη δήλωση της Δευτέρας, το Βατικανό επέμεινε ότι «η αρνητική κριτική για την ευλογία των ομόφυλων ζυγαριών δεν συνεπάγεται κριτική σε άτομα».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LGBT (@lgbt)

Πέρυσι, φάνηκε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συνηγορήσει για τους νόμους των πολιτικών ενώσεων για ζευγάρια του ιδίου φύλου όταν έδωσε μια συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ.

«Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού. Κανείς δεν πρέπει να πεταχτεί ή να γίνει δυστυχισμένος εξαιτίας του», είπε ο Πάπας, προσθέτοντας: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα νόμο για τις πολιτικές ενώσεις. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται νομικά».

Όμως, το Βατικανό επιστράφηκε γρήγορα από αυτές τις παρατηρήσεις, λέγοντας ότι είχαν αφαιρεθεί από το πλαίσιο και δεν έδειξαν πρόθεση αλλαγής του δόγματος.

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr