UPDATE #NOW

Ruth Bader Ginsburg: Παρουσιάστηκε νέο γλυπτό προς τιμήν της στο Brooklyn


The Jennettes

18 Μαρτίου 2021

Ruth Bader Ginsburg: Παρουσιάστηκε νέο γλυπτό προς τιμήν της στο Brooklyn
Ένα χάλκινο άγαλμα της αείμνηστης δικαστίνας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ruth Bader Ginsburg, εκτίθεται στην γενέτειρα πόλη της στο Brooklyn.

Ένα χάλκινο άγαλμα της αείμνηστης δικαστίνας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ruth Bader Ginsburg, εκτίθεται στην γενέτειρα πόλη της στο Brooklyn.

Το άγαλμα ύψους πάνω των 2 μέτρων και σχεδόν 300 κιλών, αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στο City Point Brooklyn, ;ενα οίκημα εμπορικής χρήσης περίπου μισό μίλι μακριά από τη γέφυρα του Brooklyn, ενώ είναι ανοιχτό για το κοινό και μπορεί να προβληθεί και μέσα από τον ιστότοπο του City Point.

Δημιουργήθηκε από τους Αυστραλούς καλλιτέχνες Gillie και Marc, οι οποίοι έλαβαν την έγκριση της Ginsburg για το άγαλμα πριν πεθάνει το Σεπτέμβριο του 2020 από επιπλοκές του μεταστατικού καρκίνου του παγκρέατος.

«Είχαμε την τιμή και το προνόμιο να δημιουργήσουμε τη διακεκριμένη φιγούρα της Ginsburg σε αιώνιο χάλκινο, ως μέρος των Statues of Equality. Το τελικό άγαλμα, αντικατοπτρίζει την επιθυμία της να απεικονιστεί με αξιοπρεπή τρόπο», ανέφεραν οι καλλιτέχνες σε δήλωσή τους.

Η εγκατάσταση του έργου σηματοδοτεί ένα βήμα προς τη διόρθωση μιας εθνικής ανισορροπίας. Όπως αναφέρεται στον κατάλογο καλλιτεχνικών αποθεμάτων 2011 του Αμερικανικού Μουσείου Τέχνης Smithsonian, μόλις το 8 τοις εκατό των 5.193 δημόσιων υπαίθριων γλυπτών που διακοσμούσαν τότε τον δημόσιο χώρο της χώρας, απεικόνιζαν γυναίκες, ενώ μέχρι πρόσφατα στη Νέας Υόρκη, μόνο 5 από τα 150 αγάλματα ιστορικών μορφών. 

Στο άγαλμα, η δικαστίνα στέκεται σε δύο σκαλοπάτια, τα οποία οι καλλιτέχνες δήλωσαν ότι αντιπροσωπεύουν την ανάβασή της για να φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Στις 15 Μαρτίου θα ήταν τα 88α γενέθλια της Ginsburg και οι αξιωματούχοι της πόλης μετονόμασαν το Δημοτικό Κτήριο του Brooklyn, το οποίο στεγάζει πολλά γραφεία της πόλης, σε «Δημοτικό Κτήριο Ginsburg» προς τιμήν της.

«Σήμερα τιμούμε μια αληθινή κόρη του Brooklyn: Τη δικαστίνα Ruth Bader Ginsburg», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio. «Η Ruth Ginsburg αγωνίστηκε για τη δικαιοσύνη και την ισότητα σε όλη της τη ζωή. Η μνήμη της, και αυτό το κτίριο, εμπνέει γενιές να σηκωθούν, να μιλήσουν και να κάνουν τη χώρα μας ένα καλύτερο μέρος για όλους όσους την αποκαλούν σπίτι».

Στην τελετή, ο δήμαρχος είπε ότι το κτίριο θα αποτελούσε «ζωντανό μνημείο» της Ginsburg, όπου οι εργαζόμενοι της πόλης θα συνέχιζαν την κληρονομιά της.

Δείτε ακόμη:

Ένα ζευγάρι αναδημιούργησε κλασικούς πίνακες ζωγραφικής μέσα στην καραντίνα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr