UPDATE #NOW

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής ύστερα από σεξιστικά σχόλια


The Jennettes

18 Μαρτίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής ύστερα από σεξιστικά σχόλια
Ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παραιτήθηκε ύστερα από σχόλια «bodyshaming», αφού πρότεινε ότι μια plus-size γυναίκα κωμικός θα μπορούσε να εμφανιστεί ως «γουρούνι», («Olympig»).

Ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παραιτήθηκε ύστερα από σχόλια «bodyshaming», αφού πρότεινε ότι μια plus-size γυναίκα κωμικός θα μπορούσε να εμφανιστεί ως «γουρούνι», («Olympig»).

Για ακόμη μια φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γίνεται γνωστή μια ιστορία που έρχεται να ταράξει τα θεμέλια της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Tokyo 2021, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην χώρα και δυσφορία στα μάτια του κόσμου.

Ο Hiroshi Sasaki είπε ότι η κωμικός Naomi Watanabe, μπορούσε να φορέσει αυτιά χοίρου στην τελετή έναρξης, ενώ αργότερα ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε ότι τα σχόλιά του ήταν «τεράστια προσβολή» προς αυτήν, ενώ η Watanabe δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά την πρόσφατη, αναγκαστική παραίτηση του προέδρου των αγώνων, Yoshiro Mori, όταν και αυτός πραγματοποίησε κάποια σεξιστικά σχόλια, σχετικά με τη θέση των γυναικών στα συμβούλια.

«Υπήρχε μια πολύ ακατάλληλη έκφραση στις ιδέες και τα σχόλιά μου», δήλωσε ο Sasaki σε δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων. «Ζητώ συγνώμη ειλικρινά σε εκείνην και σε άτομα που έχουν αισθανθεί δυσφορία με τέτοιο περιεχόμενο».

Η Watanabe, 33 ετών, είναι μια από τους πιο διάσημους κωμικούς της Ιαπωνίας και είναι γνωστή για τις απόψεις της για μια θετική στάση του σώματος.

Τα τελευταία χρόνια ηγήθηκε μιας θετικής κίνησης που ονομάζεται «pochakawaii», το οποίο μεταφράζεται σε «παχουλός και χαριτωμένος», και το 2014 ξεκίνησε μια από τις πρώτες μάρκες της Ιαπωνίας που προσφέρει ρούχα σε plus μέγεθος.

Ο Sasaki, 66 ετών, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε τις προτάσεις του για την Watanabe πέρυσι μέσω ομαδικής συνομιλίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Line. Η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως από τους συναδέλφους του, οι οποίοι του είπαν ότι ήταν ακατάλληλη.

Η παραίτησή του ήρθε λίγο μετά το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun ανέφερε τις παρατηρήσεις του την Τετάρτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tokyo 2020 (@tokyo2020)

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ο τωρινός πρόεδρος των Αγώνων Seiko Hashimoto σκοπεύει να μιλήσει για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η πρώην υπουργός και Ολυμπιονίκης της Ιαπωνίας, Seiko Hashimoto, διορίστηκε πρόεδρος των Αγώνων τον περασμένο μήνα, αφού ο Mori πυροδότησε αντιδράσεις με τα σεξιστικά του σχόλια, όταν είπε ότι οι γυναίκες «μιλούν πάρα πολύ». Είπε επίσης ότι οι συναντήσεις με πολλές γυναίκες διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου «θα απαιτούσαν πολύ χρόνο».

Από τότε που ανέλαβε το ρόλο, η Hashimoto δεσμεύθηκε να καταστήσει την ισότητα των φύλων ως κορυφαία προτεραιότητα στους αγώνες, προσθέτοντας 12 γυναίκες διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο της οργανωτικής επιτροπής.

Δείτε ακόμη:

Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr