UPDATE #NOW

Aτζέντα καραντίνας: 5 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

19 Μαρτίου 2021

γυναίκα ψάχνει στον υπολογιστή

Παρασκευή σήμερα και το Σαββατοκύριακο είναι επιτέλους προ των πυλών. Ο χρόνος στο σπίτι είναι πολύς αλλά πολλές είναι και οι δραστηριότητες που μπορούν να μας κρατήσουν απασχολημένους και μακριά από ανιαρά και άσκοπα scroll downs στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας δούμε λοιπόν τι συγκέντρωσα γι’αυτήν την ατζέντα καραντίνας. 

Μπαλέτο

Μπορεί να μην το απολαμβάνουν πολλοί αλλά ήταν κάτι που αγαπούσε η μαμά μου και πήγαινα σε παραστάσεις από πολύ μικρή. Από τις 19 μέχρι τις 22 Μαρτίου το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας ερμηνεύει τη «Giselle» του Akram Kahn, με την συνοδεία Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Το αριστούργημα του 21ου αιώνα εξιστορεί την ιστορία ενός ανεκπλήρωτου και τραγικού έρωτα και φιλοδοξεί να μας παρασύρει στην μαγεία του από τον καναπέ του σπιτιού μας. 

Που: https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/giselle/

Πότε: 19 με 22 Μαρτίου στις 20:00

Ταινία

Μία ταινία που ακούγεται πολύ τελευταία κυρίως γιατί αυτήν την εβδομάδα απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Oscar, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της καλύτερης ταινίας και του Β’ ανδρικού ρόλου για τον Sacha Baron Cohen, είναι «Η δίκη των 7 του Σικάγο». Ένα δικαστικό δράμα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα ακολουθεί τους 7 του Σικάγο, μια ομάδα διαδηλωτών κατά του Βιετνάμ που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και παραβίαση των κρατικών γραμμών με σκοπό την υποκίνηση ταραχών στη Εθνικό Συνέδριο Δημοκρατικών του 1968 στο Σικάγο. Το δυνατό cast της ταινία με τους Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne και η σκηνοθεσία του Aaron Sorkin είναι επίσης μεγάλα plus. 

Που: Netflix

Θέατρο

Ένα από τα ελάχιστα έργα του 19ου αιώνα που επέζησαν σκηνικά μέχρι τις μέρες μας, η «Βαβυλωνία» του Δημήτρη Κ.Βυζάντιου ανεβαίνει σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο. Ένα έργο που γράφτηκε το 1936 και καταφέρνει να μοιάζει πάντα επίκαιρο. Μας μεταφέρει πίσω στο 1927 στην τότε πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, στο πολυπολιτισμικό Ναύπλιο. Εκεί Έλληνες διαφορετικής προέλευσης μαζεύονται για να γιορτάσουν, ωστόσο διάφορες παρεξηγήσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τις ντοπιολαλιές τους οδηγούν σε ένα παρολίγον έγκλημα και πολύ γέλιο. 

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Κακλέας και το cast περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο Κώστας Αποστολάκης, ο Μιχάλης Βαλάσογλου, η Νίκη Λάμη, ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Που: https://www.n-t.gr/el/events/livestream/Vavylonia

Πότε: Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 19:30

Γυμναστική

Για να μην χρειαστεί να αλλάξουμε τους καναπέδες όταν επιτέλους τελειώσει το lockdown αποφάσισα ότι ίσως λίγη γυμναστική στο σπίτι να είναι καλή ιδέα. Αρκετοί μου πρότειναν τα οnline μαθήματα yoga του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη. Ο ίδιος έχει εμπειρία 25 ετών με την επιστήμη της Yoga και υπόσχεται μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους. Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα αλλά νομίζω ότι η σειρά μαθημάτων «Stress – Free σε 7 Ημέρες» είναι κάτι που χρειάζομαι. 

Που: https://konstantinosc.com

jenny.gr

Food

Αν σε κάτι είμαι ειδική είναι να βρίσκω τα καλύτερα στέκια για φαγητό. Και πως θα αξιοποιούσα αυτό το ταλέντο μου αν δεν το μοιραζόμουν μαζί σας. Το μαγαζί αυτό το ανακάλυψα τυχαία. Ένας μικρός ιταλικός παράδεισος στο κέντρο της Αθήνας. Στο «Piadina Lumbro» μπορείς να βρεις αυθεντική pizza, παραδοσιακά γλυκά της γείτονα χώρας και την μοναδική piadina. Μία ειδική ιταλική ζύμη που γεμίζεται με εκλεκτά προϊόντα. 

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η καραντίνα το έφερε στην πόρτα του σπιτιού μου. Αν μπορείτε κι εσείς λοιπόν να παραγγείλετε ή να περάσετε από την Οδό Ομήρου, μην παραλείψετε να το δοκιμάστε. 

Που: https://wolt.com/el/grc/athens/restaurant/piadina-lumbro


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr