UPDATE #NOW

Covid-19: Μια γιαγιά πήρε «συνταγή» από γιατρό για να αγκαλιάσει την εγγονή της μετά από το εμβόλιο


The Jennettes

19 Μαρτίου 2021

Covid-19: Μια γιαγιά πήρε «συνταγή» από γιατρό για να αγκαλιάσει την εγγονή της μετά από το εμβόλιο

Μια γιαγιά, αφού έκανε το εμβόλιο της Covid-19, ήθελε να είναι απολύτως σίγουρη ότι είναι ασφαλές να αγκαλιάσει την εγγονή της και ζήτησε από τον γιατρό της να της γράψει μια «συνταγή αγκαλιάς».

Όπως η γιαγιά Evelyn Shaw, έτσι και όλοι μας διανύουμε εποχές δύσκολες. Είναι γεγονός πως πολλοί από εμάς έχουμε αποξενωθεί από την οικογένεια και τους φίλους μας, ενώ μια αγκαλιά μας φαίνεται κάτι πολύ μακρινό και ξένο πλέον.

Μετά τον εμβολιασμό, η Shaw ανυπομονούσε να συναντηθεί με την οικογένεια της ξανά και να τους δώσει μια πολυπόθητη αγκαλιά. Όμως, εξακολουθούσε να αισθάνεται έναν μικρό φόβο μετά από τόσο καιρό.

Ευτυχώς, ο γιατρός της Shaw ευχαρίστως της συνταγογράφησε ό, τι χρειαζόταν: Διαβεβαίωση ότι ήταν ασφαλές να περάσει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της αγαπημένης εγγονής της.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ateret Frank εξέπληξε τη γιαγιά της με μια επίσκεψη και μια πολύ ειδική συνταγή από το γιατρό της που έγραφε «Σας επιτρέπεται να αγκαλιάσετε την εγγονή σας».

Η 23χρονη είχε λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από λίγες εβδομάδες και η ιδέα ήρθε όταν μιλούσε με τον οικογενειακό γιατρό κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ραντεβού. Αφού περίμενε τις απαραίτητες δύο εβδομάδες για να δράσει η δεύτερη δόση, η εγγονή εμφανίστηκε στο σπίτι της γιαγιάς της αυτήν την εβδομάδα με τη μητέρα της (και κόρη της Evelyn) και παρέδωσε το πολύ ιδιαίτερο χαρτί.

«Το διάβασε, γέλασε και άρχισε να με αγκαλιάζει», είπε. «Ήταν τόσο απίστευτο».

Το δίδυμο δεν είχε μοιραστεί μια αγκαλιά από τον Δεκέμβριο του 2019, από τότε που η Frank φοιτούσε στο κολέγιο 4,5 ώρες μακριά από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Όπως εξήγησε η κόρη της, η Evelyn είναι χήρα, ζει μόνη της, γεγονός που έκανε το περασμένο έτος ιδιαίτερα δύσκολο. «Φυσικά μιλάμε όλη την ώρα μαζί της και κάνουμε Zoom, αλλά τώρα νιώθουμε σαν να μπαίνουμε προσωρινά σε μια νέα ώρα και χώρο και νιώθω σαν να υπάρχει λίγο χαρά και κάποια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

Τώρα που επανενώθηκε με τη γιαγιά της, η Frank είναι ευγνώμων που περίμενε να το κάνει με ασφάλεια και ελπίζει ότι και οι άλλοι θα ζήσουν σύντομα την ιδιαίτερη στιγμή τους. «Άξιζε την αναμονή. Είναι πολύ καλύτερο να περιμένεις να το κάνεις σωστά με ασφάλεια από το να πάρεις ρίσκο», είπε.

Δείτε ακόμη:

Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr