UPDATE #NOW

Ελλάδα 1821-2021: Εμβληματικά κτίρια από όλον τον κόσμο «ντύνονται» στα γαλανόλευκα


The Jennettes

22 Μαρτίου 2021

Ελλάδα 1821-2021: Εμβληματικά κτίρια από όλον τον κόσμο «ντύνονται» στα γαλανόλευκα
Μερικά από τα εμβληματικότερα κτίρια και αξιοθέατα του κόσμου «ντύθηκαν» στα χρώματα της ελληνικής σημαίας προς τιμήν της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μερικά από τα εμβληματικότερα κτίρια και αξιοθέατα του κόσμου «ντύνονται» στα χρώματα της ελληνικής σημαίας προς τιμήν της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, έστειλε αίτημα προς τις χώρες του κόσμου να φωταγωγηθούν εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο με την ελληνική σημαία στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, «εφόσον το επιτρέπουν οι κατά τόπους συνθήκες και υπάρχει η κατάλληλη υποδομή». 

Έλληνες πρεσβευτές σε κάθε γωνιά του κόσμου κινητοποιήθηκαν και επικοινώνησαν με τις τοπικές αρχές, δηλώνοντας την επιθυμία της Αθήνας να προβληθεί η, σημαντική αυτή για την Ελλάδα, επέτειος.

Από τις χώρες που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα και θα φωταγωγήσουν κτίρια τους, είναι η Πολωνία, ο Καναδάς, Αυστραλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ρουμανία, Λετονία, Φιλανδία, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και η Βοστώνη των Η.Π.Α.

Αντιθέτως χώρες όπως η Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία, δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη στο αίτημα.

«Φέτος, ο ελληνικός λαός γιορτάζει 200 ​​χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το σημαντικότερο γεγονός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού έθνους-κράτους» ανέφερε το μόνιμο προεδρείο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας.

«Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι στην υπεράσπιση της ελευθερίας για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος από τις Η.Π.Α.

Η Πολωνία δέχτηκε επίσης την πρόταση. «Η Ελληνική Επανάσταση ενέπνευσε τις εξεγέρσεις πολλών ευρωπαϊκών εθνών και η απόλυτη επιτυχία της απέδειξε ότι η ελευθερία μπορεί να κερδηθεί ακόμα και όταν οι αντικειμενικές συνθήκες προμηνύουν την ήττα. Η ελληνική δοκιμασία στον αγώνα για ένα ανεξάρτητο κράτος – μια νικηφόρα δοκιμασία – αποτέλεσε έμπνευση για άλλα καταπιεσμένα έθνη»

Δείτε ακόμη:

Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr