UPDATE #NOW

Ο πρώτος gay Captain America είναι γεγονός


The Jennettes

29 Μαρτίου 2021

comic Captain America

Ένας έφηβος που αντιπροσωπεύει τους καταπιεσμένους και τους ξεχασμένους πρόκειται να γίνει ο πρώτος LGBTQ + χαρακτήρας που θα πάρει την ασπίδα του Captain America.

Η Marvel Comics γιορτάζει την 80ή επέτειο του ήρωα των ΗΠΑ με την έναρξη μιας νέας σειράς, με τον τίτλο «The United States of Captain America», στην οποία ο αξιωματούχος Steve Rogers θα συνεργαστεί με τον πρώην Captain America όταν εξαφανίζεται η ασπίδα του.

Οι ήρωες θα κάνουν ένα οδικό ταξίδι στις ΗΠΑ για να βρουν την ασπίδα και θα συναντήσουν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν φορέσει τον μανδύα του Captain America για να υπερασπιστούν τις κοινότητές τους. Ο Aaron Fischer, ένας gay έφηβος, θα είναι ο πρώτος, στη νέα περιορισμένη σειρά, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Η Marvel περιέγραψε τον Fischer, ως έναν άφοβο έφηβο που προστατεύει τους υπόλοιπους φυγάδες και άστεγους όπως ο ίδιος. Το ντεμπούτο του χρονολογήθηκε για να συμπίπτει με τον Μήνα Υπερηφάνειας στις ΗΠΑ.

«Ο Aaron είναι εμπνευσμένος από ήρωες της queer κοινότητας: ακτιβιστές, ηγέτες και καθημερινά άτομα που πιέζουν για μια καλύτερη ζωή. Υποστηρίζει τους καταπιεσμένους και τους ξεχασμένους. Ελπίζω ότι η πρώτη του ιστορία θα αντηχήσει στους αναγνώστες και θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά ηρώων.», δήλωσε ο συγγραφέας της σειράς Josh Trujillo. 

Η καλλιτέχνης Jan Bazaldua είπε ότι απόλαυσε τη δημιουργία του Fischer. «Ως trans άτομο, χαίρομαι που μπορώ να παρουσιάσω ένα ανοιχτά gay ήρωα που θαυμάζει τον Captain America και παλεύει ενάντια στο κακό για να βοηθήσει εκείνους που είναι σχεδόν αόρατοι στην κοινωνία. Ενώ τον σχεδίαζα, σκέφτηκα, λοιπόν, ο Cap αγωνίζεται ενάντια σε εξαιρετικά ισχυρά όντα και σώζει τον κόσμο σχεδόν πάντα, αλλά ο Aaron βοηθά εκείνους που περπατούν μόνοι τους στο δρόμο με προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα.», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Marvel είχε πολιτική «No Gays in the Marvel Universe» τη δεκαετία του 1980 και τη δεκαετία του 1990 τοποθέτησε μια ετικέτα «Μόνο για ενήλικες» σε οποιαδήποτε κόμικ με εξέχοντες χαρακτήρες LGBTQ + ως απάντηση σε συντηρητικές διαμαρτυρίες. Ο πρώτος ομοφυλόφιλος χαρακτήρας του εκδότη, ο Northstar της καναδικής ομάδας υπερηρώων Alpha Flight, σχεδιάστηκε ως τέτοιος από τον δημιουργό John Byrne το 1979, αλλά η σεξουαλικότητά του δεν αποκαλύφθηκε μέχρι το 1992.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η Marvel προσπαθεί να διαφοροποιήσει το καστ των υπερηρώων της. Ο Hulkling και ο Wiccan των Young Avengers αποκάλυψαν ότι βγαίνουν το 2010. Το 2012 ο Northstar παντρεύτηκε τον μακροχρόνιο σύντροφό του στον πρώτο γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στο σύμπαν της Marvel, μια δεκαετία μετά τον γάμο των DC Apollo και Midnighter σε ένα τεύχος του «The Authority» το 2002. Τέλος, το 2015, ο Iceman, ένας από τους αρχικούς X-Men που δημιούργησαν οι Stan Lee και Jack Kirby το 1963, αποκαλύφθηκε πως ήταν gay.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr