UPDATE #NOW

Aτζέντα καραντίνας: 4 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

2 Απριλίου 2021

κορίτσι σε λάπτοπ

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο καταφτάνει. Ένα Σαββατοκύριακο που ο καιρός είναι πιο ζεστός, η ώρα έχει αλλάξει και η άνοιξη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ωστόσο τα νούμερα των ειδικών μας καλούν να μείνουμε λίγο ακόμα στο σπίτι. Και αφού αυτό καλούμαστε να κάνουμε, η ατζέντα καραντίνας είναι για άλλη μία φορά εδώ για να σας δώσει ιδέες και προτάσεις για τις ώρες που δεν ξέρετε πως να γεμίσετε.  

Θέατρο 

Η θεατρική παράσταση αυτής της εβδομάδας προέρχεται από ένα αγαπημένο μυθιστόρημα. «Η Μεγάλη Χίμαιρα»  του Μ. Καραγάτση διασκευάζεται και γίνεται θεατρική παράσταση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Τάρλοου. Είναι η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται κι ακολουθεί τον άνδρα της στην Ελλάδα. Τι θα της συμβεί άραγε μετά; 

Στα τέσσερα χρόνια που παίχτηκε η παράσταση την παρακολούθησαν πάνω από 100.000 θεατές και απέσπασε μεγάλα βραβεία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Φαναριώτη, Άρτεμις Μάρθα, Καίτη Μανωλιδάκη και Δημήτρης Τάρλοου.

Που: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/i-megali-himaira/

Πότε: On demand από 15/3 έως 16/5

Μουσείο

Η πανδημία μπορεί να έκλεισε τα μουσεία, άνοιξε όμως τις διαδικτυακές τους πύλες και μας έδωσε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε έστω κι έτσι και να θαυμάσουμε πολιτισμικούς θησαυρούς από όλον του κόσμο. 

Ανάμεσα σε αυτά και ένα από τα πιο διάσημα μουσεία, το «Βρετανικό Μουσείο». Στην ιστοσελίδα του σας δίνετε η δυνατότητα να εξερευνήσετε τις συλλογές του, να περιηγηθείτε στις γκαλερί του ή να συμμετέχετε στα online events του. 

Που: https://www.britishmuseum.org/closure

Ταινία

Τα Oscar δεν απέχουν πολύ και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για να κάνουμε catch up στις υποψήφιες ταινίες. Aυτήν την εβδομάδα σειρά έχει η ταινία «Mank» του David Fincher, με πρωταγωνιστές τους Gary Oldman, Amanda Seyfried και Lily Collins. 

Το Hollywood του 1930 επανεκτιμάται μέσα από τα μάτια του οργισμένου κοινωνικού κριτικού και αλκοολικού σεναριογράφου Herman J. Mankiewicz καθώς αγωνίζεται για να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας του 1941 «Ο πολίτης Κέιν». 

Tο «Mank» διεκδικεί 10 βραβεία Oscar!

Που: Netflix

Δραστηριότητες για παιδιά

Το Μουσείο Μπενάκη έχει σκεφτεί για άλλη μία φορά τους μικρούς του φίλους που διψούν για γνώση και δημιουργία κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα λοιπόν #BenaKids δημιούργησε μία σειρά OnLine Δραστηριοτήτων με ταινίες, χειροτεχνίες, κατασκευές και διαδικτυακές βόλτες στους διαδρόμους του. 

Δώστε στα μικρά παιδιά δημιουργικά ερεθίσματα και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! 

Που: benaki.org/index.php?option=com_educations&view=education&id=1005091&Itemid=0&lang=el

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr