UPDATE #NOW

Ζευγάρι παντρεμένο για 55 χρόνια επανενώνεται έναν χρόνο μετά την αρχή της πανδημίας


The Jennettes

7 Απριλίου 2021

old love

Ο Karl Waitschies και η σύζυγός του, Donna, έχουν μοιραστεί 55 χρόνια αγάπης και συντροφικότητας. Όμως η πανδημία του κορωνοϊού κατάφερε να τους χωρίσει αφού περιόρισε τους επισκέπτες στο κέντρο φροντίδας όπου η Donna ζει τα τελευταία τρία χρόνια.

Για έναν χρόνο, το ζευγάρι δεν μπορούσε να συναντηθεί. Η μόνη δυνατότητα του Karl να επισκεφτεί την σύζυγό του ήταν μέσω ενός παραθύρου έξω από την εγκατάσταση Belleview Heights Assisted Living και Memory Care στο Colorado. Τον Μάρτιο όμως, μετά από μία μακρά και δύσκολη χρονιά, οι δυο τους ενώθηκαν ξανά.

Λίγες μέρες πριν από την επανένωση, η κυβέρνηση Biden κυκλοφόρησε αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες για επισκέψεις σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων κανονισμών σχετικά με τα γηροκομεία και τα κέντρα φροντίδας, επιτρέποντας τις επισκέψεις σε ανθρώπους που είτε έχουν, είτε δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Η ανακοίνωση ένωσε εκατομμύρια Αμερικανούς με τους ηλικιωμένους αγαπημένους τους, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο μαζί για πάνω από έναν χρόνο. Μετά την οδηγία αυτή, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του Colorado ανακοίνωσε ότι όλες οι εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης στην πολιτεία θα δέχονταν επισκέπτες. Αυτή η είδηση ήταν ιδιαίτερα χαρμόσυνη για τον Waitschies, του οποίου η γυναίκα πάσχει από Αλτσχάιμερ και κάθε στιγμή μαζί της είναι πολύτιμη.

Κατά τη διάρκεια των μηνών που ήταν χώρια, ο Karl επισκεπτόταν τη Donna μέσω του παραθύρου ή μιλούσαν μέσω τηλεφώνου σχεδόν τρεις φορές την εβδομάδα. Οι περισσότερες μέρες του ήταν γεμάτες με ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης ή θυμού, λέγοντας ότι η εμπειρία ήταν συναισθηματικά εξαντλητική. Αλλά την ημέρα της επανένωσης, ο Karl ήταν τόσο χαρούμενος όταν ήρθε επιτέλους η στιγμή που περίμενε τόσο πολύ. .

Οι δυο τους έδωσαν μία μεγάλη αγκαλιά. Ωστόσο, η ευτυχία που ένιωθε δεν μπορούσε να εμποδίσει τον Karl να παρατηρήσει την επιδείνωση της σωματικής υγείας της γυναίκας του, σε σύγκριση με αυτήν πριν από την πανδημία. Την τελευταία φορά που την είδε, μπορούσε ακόμη να περπατήσει, τώρα περιορίζεται στην αναπηρική καρέκλα. Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε υπέροχη και δύσκολη, όλα σε ένα.

«Χαίρομαι που τελικά την είδα, αλλά είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Karl Waitschies στo KUSA.

Δεν αντάλλαξαν πολλά λόγια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αλλά η Donna Waitshies κρατούσε το χέρι του συζύγου της σχεδόν όλη την ώρα, μια μη λεκτική ένδειξη ότι η 55ετής σύνδεση μεταξύ τους είναι πάντα παρούσα.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr