UPDATE #NOW

Oscars 2021: Όλα όσα θα αλλάξουν φέτος στην «πιο λαμπερή βραδιά του Hollywood»


The Jennettes

7 Απριλίου 2021

Oscars 2021: Όλα όσα θα αλλάξουν φέτος στην «πιο λαμπερή βραδιά του Hollywood»
Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η «πιο λαμπερή βραδιά του Hollywood» μένει χωρίς οικοδεσπότη. Όμως οι παραγωγοί έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η «πιο λαμπερή βραδιά του Hollywood» μένει χωρίς οικοδεσπότη. Όμως, οι παραγωγοί έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους.

Υπήρξαν αρκετές εικασίες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να παρουσιάσει τα Oscar φέτος. Από τη Maya Rudolf στην «outsider» Awkwafina και τον κλασικό Billy Crystal. Όμως κανένας από τους παραπάνω δεν θα είναι φέτος ο οικοδεσπότης.

Από το 2019, όπου ο οικοδεσπότης Kevin Hart αποσύρθηκε λόγω ομοφοβικών σχολίων που βγήκαν στην επιφάνεια, η βραδιά δεν είχε ξανά κεντρικό οικοδεσπότη. Και τις τρεις χρονιές η τηλεθέαση μειώθηκε αρκετά, σύμφωνα με πληροφορίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Τι αλλάζει φέτος

Ο συν-παραγωγός της φετινής βραδιάς Steven Soderbergh είπε στο Vanity Fair: «Ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσουμε τους παρουσιαστές φέτος, θα είναι διαφορετικός». Θα συνεργαστεί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Stacey Sher και τον «ειδικό των -πανδημικής εποχής- βραβείων» Jesse Collins για την παραγωγή της θεαματικής βραδιάς.

Η τριάδα υπόσχεται ότι η φετινή τελετή θα «μοιάζει με ταινία» αντί για παρουσίαση βραβείων. «Όλοι θα είναι χαρακτήρες: Κάθε υποψήφιος, κάθε άτομο που δίνει ένα βραβείο, θα νιώθει σαν χαρακτήρας σε μια ταινία», λέει ο Soderbergh.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καν τη λέξη "οικοδεσπότης", ειλικρινά», δήλωσε ο Soderbergh, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για τον Καλύτερο Σκηνοθέτη για την ταινία «Traffic» του 2000.

«Το ονομάζουμε σύνολό μας επειδή υπάρχει ένα είδος γενικής δομής στο οποίο συμμετέχουν όλοι. Επομένως, η λέξη "οικοδεσπότης" πραγματικά δεν ισχύει για αυτό που κάνουμε».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Ο Soderbergh πιστώνει την COVID-19 για αυτήν την «ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα», λέγοντας στο Vanity Fair ότι «αν δεν ήταν μια χρονιά πανδημίας, πολλά από τα πράγματα που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δεν θα έπαιρναν έγκριση ποτέ από το διοικητικό συμβούλιο , ή ίσως ακόμη και από την ABC.

Είναι λοιπόν, ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας που με πλησίασαν να αναλάβω. Υπάρχει μια ευκαιρία εδώ να ξαναχτίσουμε πώς θα έπρεπε να φαίνεται και να είναι αυτή η βραδιά.  

«Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια ταινία τριών ωρών στην οποία θα δοθούν και κάποια βραβεία», λέει.

Κι άλλες εκπλήξεις στα φετινά Oscar

 Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα δύο γυναικών για το βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη, της Chloé Zhao για το “Nomadland” και της Emerald Fennell για το “Promising Young Woman”, δίνοντας μια νέα «ανάσα» και ελπίδα στη συμπερίληψη γυναικών σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενες κατηγορίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι το «ελληνικό» χρώμα που θα έχει φέτος η τελετή των Oscars με τις δύο υποψηφιότητες Ελλήνων, του Γιώργου Λαμπρινού, ο οποίος είναι υποψήφιος για το μοντάζ της ταινίας «The Father» και του Φαίδωνος Παπαμιχαήλ, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη διεύθυνση φωτογραφίας της ταινίας: «The Trial Of Chicago 7» του Aaron Sorkin.

Επίσης, σε μια επιστολή που στάλθηκε στους υποψηφίους των Oscars την Πέμπτη, οι παραγωγοί αποκάλυψαν ότι οι υποψήφιοι δεν θα έχουν την επιλογή να κάνουν «Zoom» στη ζωντανή εκπομπή, καθώς και θα πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρό dress code που απαγορεύει τα φούτερ και το απλό ντύσιμο.

Δείτε ακόμη:

Top 5: Αξέχαστες ατάκες στα Oscars 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr