UPDATE #NOW

Aτζέντα καραντίνας: 4 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

9 Απριλίου 2021

γυναίκα στο σπίτι με το laptop

Δεύτερο Σαββατοκύριακο του Απριλίου και η καραντίνα καλά κρατεί. Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε θέατρο, θα απολαύσουμε μία πολυσυζητημένη ταινία, θα σας πω που κρύβονται τα πιο νόστιμα cookies της πόλης και ίσως πάρουμε απόφαση να κάνουμε κάτι για καλό σκοπό. Ξεκινάμε λοιπόν;

Θέατρο 

Η παράσταση αυτή παιζόταν για δύο χρόνια στις Αθηναϊκές σκηνές και την παρακολούθησαν περίπου 70,000 θεατές. Παρά την τεράστια επιτυχία της, δυστυχώς δεν κατάφερα να είμαι ανάμεσα σε αυτούς, οπότε όταν έμαθα ότι θα είναι διαθέσιμη για on demand streaming έσπευσα να κλείσω εισιτήριο. 

Μιλάω φυσικά για το «Γιούγκερμαν», την θεατρική μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Στρατή Πασχάλη. Ο Γιάννης Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένας θίασος 20 πρωταγωνιστών θα μας παρασύρουν σε μία σαγηνευτική παράσταση που παρακολουθεί τον βίο και την πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φινλανδού αριστοκράτη που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από την ελληνική ψυχή.

Πού: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/yugerman-on-demand/ 

Πότε: Από 2 Απριλίου έως 24 Μαΐου 

Ταινία

Το «I Care a Lot» είναι μία μαύρη αμερικανική κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του J Blakeson που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την πλατφόρμα του Netflix. Η ταινία ακολουθεί μία δικαστική συμπαραστάτρια που διορίζεται από το δικαστήριο για τη φροντίδα ανήμπορων ηλικιωμένων. Η ίδια έχει καταφέρει να στήσει μία επιχείρηση ώστε να εκμεταλλεύεται  τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι την στιγμή που στοχοποιεί τον λάθος άνθρωπο και μπλέκεται με έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Rosamund Pike και ο Peter Dinklage. Η πρώτη μάλιστα έχει κερδίσει και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ερμηνείας για την συγκεκριμένη ταινία. Αν και η παρέα μου διχάστηκε, οι κριτικοί την αγάπησαν!

Πού: Netflix

Food

Ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη που υποσχέθηκα. Τα πιο νόστιμα cookies της πόλης λοιπόν κρύβονται στα Εξάρχεια και το «I cake you». Ένα μικρό μαγαζί όνειρο βρίσκεται στον αριθμό 42 της Θεμιστοκλέους και περιμένει να σας γλυκάνει όσο ποτέ άλλοτε με τα πιο πρωτότυπα και νόστιμα γλυκά. 

Πριν διαβείτε την πόρτα του αφήστε την δίαιτα σας απ’ έξω, ετοιμαστείτε να μην ξέρετε τι να διαλέξετε και μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά στο ράφι με τα προϊόντα που φέρνει από το εξωτερικό, όπως τα διάσημα pop tarts και οι πραλίνες.

Τον τελευταίο καιρό έρχεται και στη δική σας πόρτα μέσω της Wolt!

Πού: https://wolt.com/el/grc/athens/restaurant/i-cake-you

Για καλό σκοπό

Το «Stray.gr» ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα φίλων που γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου και είχαν ως κοινό παρονομαστή την προσφορά βοήθειας στα αδέσποτα ζώα. Είναι ένας οργανισμός με δυναμικό έργο και πολλά ζωάκια υπό την φροντίδα του. 

Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά και να του δώσετε ένα μόνιμο σπίτι, μπορείτε ίσως να θυσιάσετε λίγο από τον χρόνο σας και να βοηθήσετε με κάποιον άλλο τρόπο. Η προσωρινή φιλοξενία ενός ζώου, η μετακίνηση του ή ακόμα και μία βόλτα παρέα μαζί του, ανήκουν στις εθελοντικές δράσεις του οργανισμού και είναι μία εξαιρετική ιδέα για να περάσουμε όμορφα τον χρόνο μας και να προσφέρουμε ταυτόχρονα.

Πού: https://stray.gr/ethelontikes-ergasies/
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr