UPDATE #NOW

Forbes 30 under 30: Οι Έλληνες που κέρδισαν μια θέση στη λίστα


Εύα Κονδύλη

9 Απριλίου 2021

Forbes 30 under 30: Οι Έλληνες που κέρδισαν μια θέση στη λίστα
Τέσσερις Έλληνες και ένας Κύπριος βρίσκονται φέτος στη λίστα Forebes 30 under 30 Europe που εκθειάζει το αποτέλεσμα της νιότης με την δημιουργικότητα και την σκληρή δουλειά.

Τέσσερις Έλληνες και ένας Κύπριος βρίσκονται φέτος στη σημαντική αυτή λίστα που εκθειάζει το αποτέλεσμα της νιότης με την δημιουργικότητα και την σκληρή δουλειά.

Σε μια δύσκολή χρονιά για όλες τις χώρες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, το περιοδικό Forbes με την ετήσια λίστα του, «Forbes 30 under 30 Europe», τιμά όλους τους νέους κάτω των 30, οι οποίοι κατάφεραν να διαπρέψουν και να αναδειχθούν ενάντια σε όλες τις δυσκολίες.

Αυτή η λίστα είναι αποτέλεσμα χιλιάδων διεθνών υποψηφιοτήτων, μηνών έρευνας και τελικά της έγκρισης από την επιτροπή των κριτών.

Χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το αντικείμενο, όπως ψυχαγωγία, επιχειρήσεις, επιστήμη, επαγγέλματα υγείας, social media και άλλα. Ο μέσος όρος ηλικιών είναι τα 27 έτη, ενώ το 67% είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές μιας επιχείρησης. 

Ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα είναι εκείνο της πρωταγωνίστριας του The Crown, Emma Corrin, η οποία τιμήθηκε με μια θέση στη λίστα για την συνεισφορά της στην ψυχαγωγία.

Τέσσερις Έλληνες και ένας Κύπριος στη φετινή λίστα

Στη λίστα του Forbes Under 30 Europe υπάρχουν μεταξύ άλλων και 4 Έλληνες στην κατηγορία επιστήμη, συγκεκριμένα πρόκειται για τους Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου, Γιάννη Ασσαέλ, τον Γιώργο Καλλίγερο στον τομέα της βιομηχανίας, ενώ στην κατηγορία τεχνολογία συγκαταλέγεται και ο Κύπριος Κυριάκος Ελευθερίου.

Η 29ρονη Μαριάννα Καψετάκη από την Κρήτη είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια, που ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Cognitive Neuroscience στο Imperial College London. Λατρεύει να συνδυάζει την επιστήμη με τη μουσική και σήμερα πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τη χωροταξική μνήμη σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο. 

jenny.gr

Η 28χρονη Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου από την Αθήνα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller, και θέλει να βοηθήσει τους επιστήμονες να μιλoύν την ίδια γλώσσα δημιουργώντας μια γενική ονοματολογία των γονιδίων όλων των σπονδυλωτών. Είναι αρχηγός της ελληνικής πρωτοβουλίας για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για την αλληλουχία των γονιδίων όλων των ευρωπαϊκών ειδών και την ιεράρχηση εκείνων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. 

jenny.gr

Ο Γιάννης Ασσαέλ είναι ανώτερος ερευνητής στο Google DeepMind και χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη, ο Ασσαέλ ανέπτυξε ένα μοντέλο ανάγνωσης χειλιών, ενώ είναι συν-εφευρέτης σε τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στο τελευταίο του πρότζεκτ χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να αποκαταστήσει τμήματα αρχαίων ελληνικών κειμένων που λείπουν.

jenny.gr

Ο 27χρονος Γιώργος Καλλίγερος μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσαν την εταιρία Pushme, η οποία έχει αναπτύξει μια υποδομή φόρτισης για προϊόντα που έχουν κάποιου είδους μικρής κίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ΤIER στις αρχές του 2020 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης του δικτύου της σε 4.500 τοποθεσίες σε 85 διαφορετικές πόλεις.

Ο 28χρονος Κυριάκος Ελευθερίου από την Κύπρο, μαζί με τον Raouf Yousfi δημιούργησαν την Terra η οποία ιδρύθηκε το 2020, εδρεύει στο Λονδίνο και αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για τους χρήστες να συνδέσουν τα δεδομένα υγείας τους με εφαρμογές.

Εμείς τους χειροκροτούμε και τους ευχόμαστε και εις ανώτερα!

Πηγή φωτογραφιών: Facebook, Facebook, Facebook, Facebook

Δείτε ακόμη:

Η ζωή μας πριν και μετά την Covid-19 μέσα από ευφάνταστες εικονογραφήσεις 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr