UPDATE #NOW

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ανακοίνωσαν την πρώτη γυναίκα αστροναύτη αραβικής καταγωγής


The Jennettes

12 Απριλίου 2021

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ανακοίνωσαν την πρώτη γυναίκα αστροναύτη αραβικής καταγωγής
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν Σάββατο την επιλογή της πρώτης γυναίκας αστροναύτη στην ιστορία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν το Σάββατο την επιλογή της πρώτης γυναίκας αστροναύτη στην ιστορία.

Η Noura Al-Matrooshi είναι η μία από τους δύο νέους αστροναύτες στο πρόγραμμα του διαστημικού κέντρου Mohammed Bin Rashid (MBR) των Εμιράτων, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο πρωθυπουργός, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum στο Twitter.

Επιλέχθηκε με τον Mohammed Al-Mulla, οι δύο από τους 4.000 υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα, δήλωσε ο Sheikh Mohammed, κυβερνήτης του Ντουμπάι.

«Το έθνος μου έδωσε αξέχαστες στιγμές σήμερα. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά για να γράψω ιστορικές στιγμές και επιτεύγματα που θα χαράσσονται για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων μας», ανέφερε η Al-Matrooshi στο Twitter. «Ευχαριστώ τη σοφή μας ηγεσία και την ομάδα του προγράμματος αστροναυτών των Εμιράτων. Οι προετοιμασίες και η δουλειά ξεκινούν τώρα».

Η αστροναύτης γεννήθηκε το 1993 και είναι κάτοχος πτυχίου μηχανολόγου μηχανικού από το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε το MBR Space Center σε ένα βίντεο.

«Είναι μηχανικός της National Petroleum Construction Company. Το πάθος της για το διάστημα ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, καθώς της άρεσε να παρατηρεί τα αστέρια, ενώ ζει με το σύνθημα "κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο"».

Ο Al-Mulla, γεννημένος το 1988, είναι εμπορικός πιλότος και εργάζεται ως πιλότος στην Αστυνομία του Ντουμπάι, όπου είναι επίσης επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης, σύμφωνα με το διαστημικό κέντρο.

Οι δύο θα εκπαιδεύσουν με τη NASA για μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος, δήλωσε ο Sheikh Mohammed.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί από αρκετές διαστημικές υπηρεσίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων στη διαστημική βιομηχανία, η οποία κυριαρχείται από τους άνδρες από τη δεκαετία του 1960, ανέφερε το The National.

Το ζευγάρι θα ξεκινήσει την εκπαίδευση στο Johnson Space Center της NASA στο Χιούστον του Τέξας. Με δεδομένο ότι συμμετέχει σε μια αποστολή, θα μπορούσε να γίνει η πρώτη αραβική γυναίκα στο διάστημα, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Εμιράτων.

Δείτε ακόμη:

Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr