UPDATE #NOW

Στιγμιότυπο με ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλων παιδικού σταθμού προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ


The Jennettes

13 Απριλίου 2021

παιδί σε παιδικό σταθμό

Ένα αμερικανικό κέντρο φύλαξης παιδιών καταδικάστηκε έντονα μετά από βίντεο που έδειχνε τους εργαζόμενους να σερβίρουν φαγητό στα λευκά παιδιά πριν από τους μαύρους συμμαθητές τους.

Ο παιδικός σταθμός «Kids R Kids» στο Roswell της Georgia, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταδίδει σε ζωντανή σύνδεση τη ροή της καθημερινότητας έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά τους. Ένας πατέρας εισήλθε για να δει πώς τα πάει ο 2 ετών γιος του, όταν είδε τα λευκά παιδιά να παίρνουν τα  πιάτα με το φαγητό τους, ενώ τα μαύρα παιδιά τα παρακολουθούσαν με άδεια χέρια.

«Φαινόταν σαν να προσπερνούσαν όλα τα μαύρα παιδιά. Όλα τα λευκά παιδιά πήραν το γεύμα τους και όλα τα μαύρα παιδιά έπρεπε να περιμένουν. Από τα βίντεο και τις εικόνες που είδαμε σήμερα, είμαστε εντελώς ενοχλημένοι», είπε ο μπαμπάς Adryan McCauley στο CBS46.

Η σύντροφος του McCauley έσπευσε έπειτα στο κέντρο για να πάρει τον γιο τους και όταν μίλησε με την διευθύντρια του κέντρου για το τι είχε συμβεί, εκείνη προφασίστηκε άγνοια.

«Δεν είμαι πραγματικά σίγουρη, γιατί δεν είμαι στην τάξη. Ίσως είναι ένα διατροφικό ζήτημα», φέρεται να είπε. 

Στη συνέχεια, η οικογένεια μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης της συγκλονιστικής σκηνής στο Instagram για να τραβήξει την προσοχή στο ζήτημα. Απευθυνόμενος στην ανάρτηση στο «Kids R Kids», με όνομα χρήστη @marquis_dagreat, ο μπαμπάς έγραψε:

«Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Γνωρίζετε καλύτερα ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα το ακούσετε. Γιατί κάθε λευκό παιδί έχει το φαγητό του; Κανένα μαύρο παιδί δεν έχει φαγητό μπροστά του! Δόξα τω Θεώ έχει κάμερες στην τάξη και δεν υπάρχει τρόπος να κρύψουν αυτόν τον ρατσισμό! Το έτος 2021 αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Ως μαύροι προσπαθούμε πάντα να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία στις προαστιακές περιοχές, αλλά σας λέω από πρώτο χέρι ότι αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο. Αυτό δεν είναι ζήτημα λευκών ή μαύρων, είναι απλά λάθος».

Το «Kids R Kids» έχει πολλά σχολεία σε ολόκληρη την Αμερική και ισχυρίζεται, στον ιστότοπό του, ότι επιθυμεί το καλύτερο για τα παιδιά υπό την φροντίδα τους. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου David Vinson απάντησε στους ισχυρισμούς την Πέμπτη, ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία θα τερματίσει το συμβόλαιο και την επωνυμία της με το υποκατάστημα στο Roswell, πράγμα που θα ισχύσει αμέσως.  

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν το συγκεκριμένο υποκατάστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητο κέντρο παιδικής φροντίδας. Ωστόσο, η Dee Gillespie, διευθύντρια και ιδιοκτήτρια του πλέον ανώνυμου κέντρου, υπερασπίστηκε τις ενέργειες των συναδέλφων της σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στη Daily Mail.

«Γνωρίζουμε ότι η πράξη ήταν τυχαία και η φωτογραφία δεν δείχνει ολόκληρο το δωμάτιο. Πιστεύουμε ότι αν οι γονείς είδαν τα βίντεο, θα καταλάβουν. Μακάρι να μπορούσαν να δουν την πραγματική μας συμπεριφορά στα παιδιά», είπε η ίδια.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr