UPDATE #NOW

Greta Thunberg: Προειδοποιεί το Κογκρέσο, λέγοντας «κάντε επιτέλους το σωστό»


The Jennettes

23 Απριλίου 2021

Greta Thunberg: Προειδοποιεί το Κογκρέσο, λέγοντας «κάντε επιτέλους το σωστό»
Η Greta Thunberg έκανε έκκληση στους αμερικανούς νομοθέτες

Η έφηβη ακτιβίστρια του κλίματος Greta Thunberg είπε στους Aμερικανούς νομοθέτες την Πέμπτη το πρωί να «χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική σας» και να αναλάβετε δράση για τον περιορισμό και τελικά την εξάλειψη των εκπομπών ορυκτών καυσίμων της χώρας.

«Δεν πρόκειται να εξηγήσω καν γιατί πρέπει να κάνουμε πραγματικές δραστικές αλλαγές και να μειώσουμε δραματικά τις εκπομπές μας, σύμφωνα με τη συνολική τρέχουσα, βέλτιστη διαθέσιμη επιστήμη», δήλωσε η Thunberg, 18 ετών, κατά τη διάρκεια μιας εικονικής ακρόασης στο Κογκρέσο για το κλίμα.

«Είναι το έτος 2021», συνέχισε. "Το γεγονός ότι συνεχίζουμε αυτήν τη συζήτηση - και ακόμη περισσότερο ότι εξακολουθούμε να επιδοτούμε ορυκτά καύσιμα άμεσα ή έμμεσα, χρησιμοποιώντας χρήματα των φορολογουμένων - είναι ντροπή."

Η ψηφιακή εμφάνιση της Τhunberg στο Capitol Hill έρχεται την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden καλωσόρισε τους παγκόσμιους και εθνικούς ηγέτες για την πρώτη «Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πολιτικοί όπως ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων, μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, (παρά τις εντάσεις με τον Μπάιντεν) και τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro αλλά και τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping.

Δείτε ακόμη: Ένας καλλιτέχνης ζωγραφίζει το θέαμά του σε ένα χάρτινο ποτήρι