UPDATE #NOW

Πέθανε στα 59 του χρόνια ο σχεδιαστής μόδας Alber Elbaz


The Jennettes

25 Απριλίου 2021

Πέθανε στα 59 του χρόνια ο σχεδιαστής μόδας Alber Elbaz
Ο Alber Elbaz έφυγε από τη ζωή

Ο Alber Elbaz, ο σχεδιαστής γνωστός για την παρουσία του στον Lanvin από το 2001 έως το 2015, πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Παρισιού. Ήταν 59 ετών.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον Compagnie Financière Richemont, τον συνεργάτη του στο AZ Factory, το τελευταίο του project.

Η αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Ο Alber Elbaz ήταν Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας γεννημένος στο Μαρόκο, και ιδρυτής της ετικέτας AZ Factory με την υποστήριξη του Richemont. Υπήρξε στο παρελθόν ο δημιουργικός διευθυντής του Lanvin στο Παρίσι από το 2001 έως το 2015 και συνεργάστηκε με πολλούς οίκους μόδας, όπως οι Geoffrey Beene, Guy Laroche και Yves Saint Laurent. Μετά από ένα «κενό» σχεδόν 5 ετών, ο σχεδιαστής είχε επιστρέψει φέτος με νέα κολεξιόν.

Πριν λίγoυς μήνες είχε επιστρέψει με το ΑΖ Factory, ένα εργοστάσιο με τα αρχικά του ονόματός του, για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής. Το τελευταίο του project ήταν το AZ Factory.

«Έχω χάσει όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου, Γιοχάν Ρούπερτ σε δήλωσή του.

 «Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, την γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πορείας του» πρόσθεσε.