UPDATE #NOW

Η ιστορία μιας 78χρονης γυναίκας από την California που τιμήθηκε με βραβείο ως ανάδοχος γονιός 81 παιδιών


The Jennettes

27 Απριλίου 2021

ανάδοχο παιδί

Μια 78χρονη γυναίκα έγινε γνωστή πρόσφατα από ένα τοπικό πρακτορείο ειδήσεων για τις συνεχείς προσπάθειές της να βοηθήσει μωρά που βρίσκονται σε ανάδοχη φροντίδα, μια αποστολή που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες.

Η Linda Owens, από το Hayward της California, τιμήθηκε αυτόν τον μήνα από τη θυγατρική εταιρεία της CBS, την KPIX, με το βραβείο Jefferson, όταν πήρε το 81ο βρέφος ως ανάδοχος γονέας. Η αρχή έγινε πριν 34 χρόνια όταν η Owens πήρε το πρώτο της μωρό. Η ίδια, που είναι συνταξιούχος διευθύντρια παντοπωλείων δήλωσε: «Αυτό είναι ένα χάρισμα που μου έδωσε ο θεός».  

Τον Σεπτέμβριο του 2019, υπήρχαν 30.626 μωρά κάτω του 1 έτους σε ανάδοχη φροντίδα, αποτελώντας συνολικά το 7% όλων των παιδιών στο σύστημα, σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση για παιδιά και οικογένειες. Η μέση ηλικία των παιδιών σε ανάδοχη φροντίδα είναι περίπου τα 8 έτη, ενώ το βρέφος που πήρε πρόσφατα η Owens είναι μόλις 7 εβδομάδων.

Η Owens φροντίζει τα μωρά μόνη της και μερικές φορές αναλαμβάνει περισσότερα από δύο, παράλληλα. Ως ανάδοχος γονέας, τα φροντίζει μέχρι να υιοθετηθούν ή να επιστρέψουν στην οικογένειά τους. Όταν συμβαίνει αυτό, δυσκολεύεται συχνά να πει αντίο.

«Μπορώ να της δώσω ένα φιλί στο μέτωπο και να της ευχηθώ το καλύτερο, και να πω σ 'αγαπώ», είπε για το κοριτσάκι που φροντίζει τώρα.

Από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, 672.594 παιδιά ήταν στο σύστημα ανάδοχης φροντίδας των ΗΠΑ, με 251.359 παιδιά να έχουν εισέλθει και 248.669 να έχουν βγει από το σύστημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Περίπου 140.000 παιδιά υιοθετούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Δίκτυο Υιοθεσίας. Από τα παιδιά που δεν υιοθετούνται, το 59% προέρχεται από το σύστημα ανάδοχης φροντίδας και το 26% από ξένες χώρες. Ένα άλλο 15 τοις εκατό παραιτείται οικειοθελώς.

Η Owens είπε ότι πληρώνεται για τις προσπάθειές της, αλλά τόνισε ότι αγοράζει επίσης προμήθειες, όπως παιδικά ρούχα με τα δικά της χρήματα. Παρά τα πολλά χρόνια που πέρασαν, είπε ότι έχει μνήμες από όλα τα μωρά που φρόντισε, συμπεριλαμβανομένων τριών διδύμων. «Είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά πολύ ικανοποιητική», δήλωσε στο KPIX. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr