UPDATE #NOW

Το NBC δεν θα προβάλλει τις Χρυσές Σφαίρες το 2022 εξαιτίας των αντιπαραθέσεων σχετικά με την ποικιλομορφία


The Jennettes

11 Μαΐου 2021

Το NBC δεν θα προβάλλει τις Χρυσές Σφαίρες το 2022 εξαιτίας των αντιπαραθέσεων σχετικά με την ποικιλομορφία
Οι Χρυσές Σφαίρες δεν θα προβληθούν στο NBC το επόμενο έτος, τερματίζοντας προσωρινά μια σχέση δεκαετιών μεταξύ του δικτύου και του Hollywood Foreign Press Association, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τα βραβεία.

Οι Χρυσές Σφαίρες δεν θα προβληθούν στο NBC το επόμενο έτος, τερματίζοντας προσωρινά μια σχέση δεκαετιών μεταξύ του δικτύου και του Hollywood Foreign Press Association, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τα βραβεία.

Το δίκτυο ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει το σόου το 2022 μετά από διαμάχες σχετικά με την έλλειψη ποικιλομορφίας και ηθικών ζητημάτων που σχετίζονται με οικονομικά οφέλη που δόθηκαν σε ορισμένα μέλη του Χόλυγουντ, όπως η διαμονή σε ξενοδοχείο σε σχέση με τη σειρά «Emily in Paris». 

Αυτές οι αποκαλύψεις, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Los Angeles Times, ώθησαν πολλά μεγάλα μέσα, όπως το Netflix και τη WarnerMedia, τη μητρική εταιρεία του CNN, να ανακοινώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τις Σφαίρες, έως ότου τα ζητήματα είχαν αντιμετωπιστεί επαρκώς.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, επειδή μια αλλαγή τέτοιου μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά και νιώθουμε πως η Ένωση πρέπει να πράξει το σωστό, δεν θα μεταδώσουμε τις Χρυσές Σφαίρες για το 2022. Θεωρώντας πως ο οργανισμός θα ολοκληρώσει το έργο του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε την απονομή τον Ιανουάριο του 2023».

Οι Times αναφέρουν ότι η ομάδα δεν έχει μαύρα μέλη και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις παροχές που έλαβαν ορισμένα μέλη που προέρχονταν από τα εκατομμύρια που πληρώνει το NBC για το δικαίωμα τηλεοπτικής προβολής, το οποίο παραδοσιακά ήταν ένα από τα υψηλότερα σε νούμερα στο ημερολόγιο των βραβείων.

Φέτος, ωστόσο, τα νούμερα έχουν πέσει κατακόρυφα για εκδηλώσεις βραβείων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των Σφαιρών, λόγω μιας συμβολής παραγόντων, κυρίως μεταξύ των οποίων η πανδημία κορωνοϊού.

Η εκπομπή, την οποία παρουσίασαν οι Tina Fey και Amy Poehler, παρακολούθησαν 6,9 εκατομμύρια, η χαμηλότερη βαθμολογία από τότε που το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στο NBC τη δεκαετία του 1990.

Το HFPA προσπάθησε να μετριάσει την κριτική υποσχόμενο να φέρει μαύρους δημοσιογράφους, αυξάνοντας από 87 μέλη σε 100. Αλλά αυτή η λύση - και η επακόλουθη αναφορά που βασίστηκε σε εσωτερικές συζητήσεις - επιδείνωσε μόνο το πρόβλημα. 

Ο πρώην πρόεδρος του HFPA, Philip Berk, απομακρύνθηκε από τον οργανισμό αφού προώθησε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέγραφε το κίνημα Black Lives Matter ως μια «ομάδα μίσους».

Τα πράγματα έγιναν μόνο χειρότερα από τότε, με το Netflix να ανακοινώνει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα συμμετάσχει σε δραστηριότητες με το HFPA «έως ότου γίνουν πιο ουσιαστικές αλλαγές». Προηγουμένως, οι δημοσιογράφοι είχαν ανακοινώσει ένα παρόμοιο τελεσίγραφο στον οργανισμό.

Οι Χρυσές Σφαίρες μαστίζονται από διαμάχες εδώ και δεκαετίες, με ερωτήματα σχετικά με τα διαπιστευτήρια των δημοσιογράφων και τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν άλλους από την ένταξη στην ομάδα.

Σε ένα από τα πιο διάσημα σκάνδαλα, το HFPA τίμησε την Pia Zadora για την ταινία του 1981 «Butterfly» - η οποία «θάφτηκε» από τους περισσότερους κριτικούς - αφού ο πλούσιος σύζυγός της, ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Meshulem Riklis, κανόνισε την μεταφορά για μια προβολή στο Λας Βέγκας.

Δείτε ακόμη: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr