UPDATE #NOW

Η πρώτη LGBTQIA + σειρά της Lego είναι γεγονός


The Jennettes

21 Μαΐου 2021

Lego
Η πρώτη LGBTQIA + σειρά της Lego είναι γεγονός. Ένας καταρράκτης χρώματος με 11 ολοκαίνουργιες μίνι φιγούρες που προχωρούν προς ένα φανταστικό και καλύτερο μέλλον, με τίτλο «Everyone Is Awesome».

Η πρώτη LGBTQIA + σειρά της Lego είναι γεγονός. Ένας καταρράκτης χρώματος με 11 ολοκαίνουργιες μίνι φιγούρες που προχωρούν προς ένα φανταστικό και καλύτερο μέλλον, με τίτλο «Everyone Is Awesome».

Τα χρώματα των λωρίδων επιλέχθηκαν για να αντικατοπτρίζουν την σημαία του ουράνιου τόξου, μαζί με ανοιχτό μπλε, λευκό και ροζ που αντιπροσωπεύουν την τρανς κοινότητα και μαύρο και καφέ για να αναγνωρίσουν την ποικιλομορφία των τόνων του δέρματος και backgrounds στην κοινότητα LGBTQIA +.

Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από μία, δεν έχει ανατεθεί συγκεκριμένο φύλο στις φιγούρες, οι οποίες έχουν σκοπό να «εκφράσουν την ατομικότητα, ενώ παραμένουν διφορούμενες».

Η εξαίρεση, μία μοβ μινιμαλιστική φιγούρα με μια πολύ στυλιζαρισμένη περούκα. «Είναι ένα σαφές νεύμα σε όλες τις υπέροχες drag  βασίλισσες», δήλωσε ο σχεδιαστής, Matthew Ashton, ο οποίος αρχικά δημιούργησε το σετ για το δικό του γραφείο.

«Είχα αλλάξει γραφείο, έτσι ήθελα να κάνω τον χώρο πιο οικείο με κάτι που αντανακλούσε τόσο εμένα όσο και την κοινότητα LGBTQIA +. Άλλα μέλη της κοινότητας LGBTQ + της Lego ήρθαν να μου πουν ότι το αγάπησαν. Έτσι σκέφτηκα, ότι ίσως είναι κάτι που πρέπει να μοιραστούμε.  Ήθελα επίσης να είμαι πιο ηχηρός στην υποστήριξη της συμπερίληψης. Μεγαλώνοντας ως παιδί LGBTQ + - μου έλεγαν με τι πρέπει να παίξω, πώς πρέπει να περπατάω, πώς πρέπει να μιλάω, τι πρέπει να φοράω, το μήνυμα που πάντα έπαιρνα ήταν ότι κατά κάποιο τρόπο ήμουν «λάθος». Η προσπάθεια να γίνω κάποιος που δεν ήμουν ήταν κουραστική. Μακάρι, ως παιδί, να είχα κοιτάξει τον κόσμο και να σκεφτόμουν: «Όλα θα πάνε καλά, υπάρχει ένα μέρος για μένα». Μακάρι να είχα δει μια περιεκτική δήλωση που να έλεγε «όλοι είναι υπέροχοι», είπε ο Matthew Ashton. 

Ο Ashton είπε ακόμη ότι ήταν πολύ χαρούμενος που εργάστηκε για μια εταιρεία που θέλει να είναι ειλικρινής για τέτοια θέματα. Η Jane Burkitt, άλλη μία LGBTQIA +  εργαζόμενη της Lego στο τμήμα εφοδιασμού, συμφώνησε. 

«Είμαι στη Lego έξι χρόνια και ποτέ δεν δίστασα να είμαι ο εαυτός μου, κάτι που δεν συμβαίνει παντού. Όταν μπήκα στη Lego, ήλπιζα ότι θα ήταν ένα μέρος χωρίς αποκλεισμούς, αλλά δεν το ήξερα. Άνθρωποι σαν εμένα αναρωτιούνται, «θα είμαι ευπρόσδεκτος εδώ;» Και η απάντηση είναι ναι, αλλά αυτό το σετ σημαίνει ότι, τώρα, όλοι το γνωρίζουν».

Το σετ κυκλοφορεί την 1η Ιουνίου, στην αρχή του μήνα Υπερηφάνειας. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr