UPDATE #NOW

Carla Fracci: Η πιο διάσημη χορεύτρια μπαλέτου της Ιταλίας πέθανε σε ηλικία 84 ετών


The Jennettes

27 Μαΐου 2021

Carla Fracci

Η Carla Fracci, η πιο διάσημη χορεύτρια μπαλέτου της Ιταλίας, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε χθες το θέατρο La Scala του Μιλάνου. Κομψή ως το τέλος της και πάντα ντυμένη στα λευκά, η χορεύτρια που ήταν γνωστή στην Ιταλία ως «La Fracci» πέθανε στο Μιλάνο αφού υπέφερε για κάποιο διάστημα από όγκο.

«Θα την σκεφτόμαστε πάντα με στοργή και ευγνωμοσύνη, θυμόμαστε το χαμόγελο των τελευταίων ημερών που περάσαμε μαζί, όπου ένιωθε ότι είχε γυρίσει σπίτι», δήλωσε η διευθύντρια του La Scala, Dominique Meyer.

Πιο γνωστή για τις παραστάσεις της ως Giselle, η κόρη ενός οδηγού του τραμ, μπήκε στη σχολή μπαλέτου της La Scala το 1946 πριν ανέβει στη σκηνή για να γίνει ένα από τα κορυφαία αστέρια της. 

Αποχώρησε επίσημα από το συγκεκριμένο θέατρο το 1963, αναζητώντας περισσότερα χρήματα και ευκαιρίες, αλλά πάντα κάτι την τραβούσε πίσω και μάλιστα πρόσφατα έδωσε δύο διαδικτυακά μαθήματα εκεί τον Ιανουάριο. Στη συνέχεια η Fracci χόρεψε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως ο Rudolf Nureyev.

Ένα αφιέρωμα των New York Times το 1981 αποκάλυψε ότι στην αρχή η Fracci δεν ήταν πολλά υποσχόμενη και ήθελε να γίνει κομμώτρια, όχι χορεύτρια, και σχεδόν απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις. Η σχολή ήταν μεγάλη αγγαρεία για εκείνη, μέχρι που μια μέρα την έκαναν το κορίτσι με το μαντολίνο στο « Sleeping Beauty». Μόλις ανέβηκε στη σκηνή, δίπλα στη Margot Fonteyn, ξαφνικά άλλαξε γνώμη. Ο χορός σε κοινό ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από το χορό στη σχολή. Άρχισε λοιπόν να δουλεύει πολύ σκληρά για να καλύψει τον χαμένο χρόνο.

Έγινε prima μπαλαρίνα σε ηλικία 20 ετών και σύντομα και διεθνής σταρ, γνωστή για τη δραματική της προσέγγιση στο χορό, την τεχνική της ικανότητα και την ελαφρότητα της.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Dario Franceschini έγραψε στο Twitter για εκείνη, «Η πιο υπέροχη. Θεία και αιώνια». 
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr