UPDATE #NOW

Elon Musk: Ο ιδρυτής της Tesla θα κοσμήσει με γκράφιτι το νέο mega-factory της εταιρείας του στο Βερολίνο


The Jennettes

29 Μαΐου 2021

Elon Musk
Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, κάλεσε όλους τους καλλιτέχνες του δρόμου να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να διακοσμήσουν με γκράφιτι το εξωτερικό του νέου mega-factory της εταιρείας του στο Βερολίνο.

Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, κάλεσε όλους τους καλλιτέχνες του δρόμου να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να διακοσμήσουν με γκράφιτι το εξωτερικό του νέου mega-factory της εταιρείας του στο Βερολίνο.

Η κατασκευή του τεράστιου εργοστασίου της Giga Berlin, όπως ονομάζεται, το οποίο θα επιτρέψει στην Tesla να αναπτύξει το τελευταίο της μοντέλο Y στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε επίσημα μετά από 10 μήνες. Τώρα, μένουν οι τελευταίες πινελιές και ο Musk ελπίζει να κάνει το εργοστάσιο «ένα κόσμημα του Βρανδεμβούργου» με κάποιο «φοβερό γκράφιτι» που θα καλύψει τους εκτεταμένους τοίχους του. 

Τον Φεβρουάριο, ο Musk ανέβασε στο Twitter κάποιες λήψεις του εργοστασίου από drone, ανακοινώνοντας ότι θα καλυφθεί με γκράφιτι.
Ενώ πολλοί το πήραν σαν αστείο και σχολίασαν αναλόγως, φαίνεται τελικά ότι ήταν μια αληθής δήλωση, η οποία από τότε επιβεβαιώθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έκκληση έχει ήδη εμπνεύσει αμέτρητα memes, με μερικά να προτείνουν απεικονίσεις του Dogecoin, του κρυπτονομίσματος που κυκλοφόρησε ο Musk. Άλλοι έχουν προσφερθεί να αποθανατίσουν τη διαβόητη συνέντευξη του Musk με τον οικοδεσπότη του podcast Joe Rogan, η οποία προκάλεσε την πτώση του αποθέματος της Tesla το 2018.

Ενώ ο γίγαντας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση για το έργο του, είχε και πολλούς επικριτές. Όταν η Tesla ξεκίνησε τη λειτουργία της, η γερμανική εφημερίδα FAZ κάλεσε τους επενδυτές να ξεφορτωθούν τις μετοχές τους από την Tesla, λέγοντας ότι είναι υπερτιμημένη σε σύγκριση με τους Γερμανούς αντιπάλους Mercedes και Daimler. Το έργο δέχθηκε επίσης πυρ από τοπικούς περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι λένε ότι έχουν κοπεί δέντρα και έχει πληγεί η εγχώρια άγρια φύση για την ολοκλήρωση του έργου. 
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr