UPDATE #NOW

Η δασκάλα που έγινε η γρηγορότερη ορειβάτισσα του κόσμου


The Jennettes

31 Μαΐου 2021

Η δασκάλα που έγινε η γρηγορότερη ορειβάτισσα του κόσμου
Μια δασκάλα από το Hong Kong έχει γίνει η γρηγορότερη γυναίκα ορειβάτισσα του θρυλικού βουνού Everest - «συντρίβοντας» το προηγούμενο ρεκόρ για περισσότερες από 13 ώρες.

Μια δασκάλα από το Hong Kong έχει γίνει η γρηγορότερη ορειβάτισσα του θρυλικού βουνού Everest - «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ.

Η Tsang Yin-hung, 45 ετών, ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε 25 ώρες και 50 λεπτά, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 39 ωρών και 6 λεπτών, το οποίο είχε κατακτηθεί από μια γυναίκα στο Νεπάλ, την Phunjo Jhangmu Lama.

«Απλώς νιώθω ανακούφιση και χαρά γιατί δεν ήθελα να σπάσω ένα ρεκόρ», είπε. «Μπορώ να αποδείξω τη δουλειά μου στους φίλους μου και στους μαθητές μου».

Η Tsang έκανε μόνο δύο διαλείμματα για να αλλάξει ρούχα στις 23 Μαΐου. Είπε ότι δεν συνάντησε άλλους αναρριχητές στο δρόμο της προς το ψηλότερο base camp στο South Col και μετά από αυτό συνάντησε μόνο ανθρώπους που κατέβαιναν, κάτι που δεν επηρέασε την ταχύτητά της.

«Για την κορυφή, δεν είναι μόνο η ικανότητά και η ομαδική εργασία, νομίζω ότι η τύχη είναι πολύ σημαντική», είπε. Η Tsang προσπάθησε να σκαρφαλώσει το βουνό σε ένα προηγούμενο ταξίδι νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά ο κακός καιρός την ανάγκασε να γυρίσει και μετά να επιστρέψει ξανά.

Γεννήθηκε στην ηπειρωτική Κίνα και μετακόμισε με την οικογένειά της στο Χονγκ Κονγκ όταν ήταν 10 ετών, ανέφερε η Agence Frances-Presse. Είπε ότι η οικογένειά της δεν είχε «πόρους», αναγκάζοντάς την να συμμετάσχει σε δωρεάν αθλητικά προγράμματα στο σχολείο της.

«Όταν ήμουν νέα, έτρεχα στα βουνά, έπαιζα μπάσκετ και έκανα άλλα αθλήματα», είπε. Άρχισε να εκπαιδεύεται στην ορειβασία πριν από 11 χρόνια και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Everest το 2017.

Υπήρξαν περίπου 350 άνθρωποι που έχουν φθάσει στην κορυφή του  βουνού αυτή την Άνοιξη, καθώς οι ομάδες αναρρίχησης έχουν αντιμετωπίσει άσχημα καιρικά φαινόμενα και το ξέσπασμα COVID-19, ανέφερε το τμήμα τουρισμού.

Ο ταχύτερος άνδρας ορειβάτης είναι ο Lakpa Gelu, ένας οδηγός Sherpa που ολοκλήρωσε το επίτευγμα σε 10 ώρες και 56 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

TAGS