UPDATE #NOW

Louis Vuitton: To «παλαιστινιακό» μαντήλι και η απόσυρσή του μετά τις αντιδράσεις


The Jennettes

7 Ιουνίου 2021

Louis Vuitton: To «παλαιστινιακό» μαντήλι και η απόσυρσή του μετά τις αντιδράσεις
To «παλαιστινιακό» μαντήλι που αναγκάστηκε να αποσύρει ο Louis Vuitton

Ένα από τα αξεσουάρ του γαλλικού maison πολυτελών ειδών Louis Vuitton προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για ένα ανδρικό μαντήλι σε αποχρώσεις του γαλάζιου με μοτίβο εμπνευσμένο από το παλαιστινιακό keffiyeh και το λογότυπο του οίκου, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το μαντήλι δίχασε τους χρήστες των social media, με πολλούς να αισθάνονται ότι το μαντήλι τούς προσβάλλει, μιλώντας για πολιτισμική εκμετάλλευση.

Ο διάσημος οίκος μόδας πουλούσε το μαντήλι, εμπνευσμένο από το παραδοσιακό καρό ασπρόμαυρο κασκόλ, το οποίο φοριέται συνήθως γύρω από τον λαιμό ή το κεφάλι 705 δολάρια.

Όπως ανέφερε το Arab News, πολλοί αντέδρασαν αρνητικά, λέγοντας μεταξύ άλλων πως είναι εντελώς ακατάλληλο και εκμεταλλεύεται την κουλτούρα των Παλαιστινίων. Εκτός από την παράλογη τιμή, το timing, δεδομένου του τι συμβαίνει στη Γάζα και σε όλη την Παλαιστίνη, αυτή την στιγμή θεωρήθηκε κακό.

Επιπλέον, κάποιοι σχολίασαν ότι ο οίκος προσβάλλει το νόημα του παραδοσιακού keffiyeh και ό, τι αντιπροσωπεύει και φιλοδοξεί να συμβολίσει: απελευθέρωση, ενότητα ενός λαού διάσπαρτου σε οικονομικές και γεωγραφικές γραμμές και πιο βαθιά, αλληλεγγύη.

Μετά από όλη αυτή τη συζήτηση που προκλήθηκε, ο οίκος αναγκάστηκε να αποσύρει το εν λόγω μαντήλι από τα ηλεκτρονικά ράφια του.

Ο Louis Vuitton είναι εδώ και δεκαετίες συνώνυμο των αξεσουάρ. Από το ξεκίνημα του το 1854 με τα είδη ταξιδιού και τις iconic βαλίτσες που καθιέρωσαν τον ίδιο τον ιδρυτή του οίκου, μέχρι σήμερα, το όνομά του αποτελεί εγγύση της ποιότητας και διαχρονικότητας.

Δείτε: Louis Vuitton F/W 2021