UPDATE #NOW

Δύο Αφροαμερικανές CEOs έγραψαν ιστορία, μπαίνοντας στη φετινή λίστα των 500 εταιρειών του Fortune


The Jennettes

7 Ιουνίου 2021

Fortune
Δύο Αφροαμερικανές CEOs μπήκαν στη φετινή λίστα των 500 εταιρειών του Fortune για πρώτη φορά, γράφοντας ιστορία. Η Thasunda Brown Duckett της TIAA και η Rosalind Brewer της Walgreens Boots Alliance γκρέμισαν τα στερεότυπα με την ιστορική παρουσία τους στον κόσμο των επιχειρήσεων.  

Δύο Αφροαμερικανές CEOs μπήκαν στη φετινή λίστα των 500 εταιρειών του Fortune για πρώτη φορά, γράφοντας ιστορία. Η Thasunda Brown Duckett της TIAA και η Rosalind Brewer της Walgreens Boots Alliance γκρέμισαν τα στερεότυπα με την ιστορική παρουσία τους στον κόσμο των επιχειρήσεων.  

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες εταιρείες των Η.Π.Α. Σύμφωνα με το Fortune, το Walmart βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας, η Walgreen Boots Alliance της Brewer έρχεται στην 16η θέση και η TIAA της Brown Duckett στην 79η. Οι 500 εταιρείες της φετινής λίστας είχαν συνολικά κέρδη περίπου $13.8 τρισεκατομμύρια, καλύπτοντας δηλαδή τα 2/3 της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Δεν μου ξεφεύγει ότι στέκομαι στους ώμους γιγάντων, συμπεριλαμβανομένων των μαγείρων και των επιστατών και άλλων που μοιάζουν με εμένα και ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στην εταιρική Αμερική. Δημιούργησαν τον χώρο για να έχω αυτήν την ευκαιρία. Ελπίζω ότι οι εταιρείες στην Αμερική συνειδητοποιούν ότι το ταλέντο ενυπάρχει εξίσου σε όλους τους ανθρώπους, αλλά η ευκαιρία δεν δίνεται εξίσου και όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα», δήλωσε η Brown Duckett στο ABC News.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 8.2 % των CEOs στη λίστα του Fortune, με τις γυναίκες χρώματος να βρίσκονται στο 1.2 % σύμφωνα με το CBS News.

«Πριν η Duckett και η Brewer αναλάβουν ηγετικές θέσεις, μόνο μία μαύρη γυναίκα, η πρώην Γενική διευθύντρια της Xerox, η Ursula Burns, έχει διευθύνει μία από τις εταιρίες που βρίσκονται στη λίστα των 500 του Fortune σε μόνιμη βάση. Η Burns παραιτήθηκε από τη θέση αυτή το 2017 και με εξαίρεση την Mary Winston, που διατέλεσε προσωρινή διευθύντρια της Bed Bath & Beyond για κάποιους μήνες το 2019, καμία άλλη μαύρη γυναίκα CEO δεν έχει βρεθεί έκτοτε στην συγκεκριμένη λίστα», δήλωσε το Fortune.

Ως εκ τούτου, το ταυτόχρονο κατόρθωμα της Brown Duckett και της Brewer είναι τόσο σπάνιο όσο και εξαιρετικά σημαντικό.  
Σύμφωνα με το NPR, η αντιμετώπιση της μακροχρόνιας έλλειψης ποικιλομορφίας εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για πολλές κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες, αν και είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο δουλεύουν. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, μόνο οι φυλετικές διακρίσεις έχουν μπει στο στόχαστρο.  

Πηγή φωτογραφιών Instagram blackgirlsvote, Instagram izzyandliv

Δείτε ακόμη:


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits
 

jenny.gr