UPDATE #NOW

Fortune: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων παγκόσμιων ηγετών


The Jennettes

28 Μαΐου 2021

 Jacinda Ardern
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern έχει λάβει την πρώτη θέση στην λίστα του περιοδικού Fortune με τους μεγαλύτερους ηγέτες στον κόσμο.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Fortune με τους μεγαλύτερους ηγέτες στον κόσμο.

Ο ετήσιος κατάλογος, ο οποίος δημοσιεύθηκε την Παρασκευή επαίνεσε την ηγεσία της Ardern κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς και τις «παγκόσμιες πολιτικές της για το κλίμα και την ισότητα των φύλων».

Το περιοδικό Fortune κατατάσσει και δημοσιεύει τη λίστα των 50 κορυφαίων παγκόσμιων ηγετών από το 2014. Παρόλο που η Ardern έχει εμφανιστεί ξανά εκεί στο παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που κατατάσσεται στην πρώτη θέση.

Πολλά από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα είναι άνθρωποι που πήραν σημαντικές πρωτοβουλίες εν μέσω πρωτοφανών χρόνων για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο και ενέπνευσαν άλλους να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με τους συντάκτες του Fortune.

Το αφιέρωμα για την Ardern που γράφτηκε από τους εκδότες του περιοδικού αναφέρει ότι: «Η Jacinda Ardern είχε ήδη σφραγίσει τη θέση της ως μεγάλη ηγέτης στις αρχές της πρωθυπουργίας της στη Νέα Ζηλανδία, καθοδηγώντας με έμφαση τη χώρα της μετά από μια τρομοκρατική επίθεση και τη θανατηφόρα έκρηξη ενός ηφαιστείου. Στη συνέχεια, η πανδημία Covid-19 χτύπησε και η Ardern στόχευσε, όχι μόνο την καταστολή του ιού, αλλά και την πλήρη εξάλειψή του.

Αν και υπήρξαν μερικές αμφιβολίες, η στρατηγική της αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη. Η Νέα Ζηλανδία, ένα έθνος σχεδόν 5 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει δει λιγότερα από 2700 κρούσματα και μόνο 26 θανάτους. Η Ardern και το υπουργικό της συμβούλιο έκαναν περικοπή 20 τοις εκατό του μισθού τους για έξι μήνες το 2020 για να δείξουν αλληλεγγύη στους ανθρώπους που είχαν χάσει τα προς το ζην εξαιτίας της πανδημίας».

Η λίστα του Fortune επαίνεσε επίσης τους πρωτοπόρους του mRNA για το έργο τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τον Dan Schulman, διευθύνοντα σύμβουλο του PayPal, και τον Δρ John Nkengasong, διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής.

Μεταξύ των πολλών αξιοσημείωτων ονομάτων της λίστας ήταν η τραγουδίστρια Dolly Parton, ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Tom Brady, η ακτιβίστρια Malala Yousafzai, ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, Eugene Goodman, και η επαγγελματίας τενίστρια Naomi Osaka.

Ο Geoff Colvin του Fortune γράφει ότι οι ταραχώδεις στιγμές φέρνουν στην επιφάνεια απροσδόκητους ηγέτες, συχνά από ανθρώπους που δεν είχαν φανταστεί ποτέ να διαδραματίσουν τέτοιο ρόλο. Πολλοί στη λίστα του τρέχοντος έτους είναι εκεί λόγω του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στην πανδημία, είπε. «Άλλοι βγήκαν μπροστά για να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικές, απελπιστικές καταστάσεις. Μερικοί ήταν ήδη σε ηγετικές θέσεις, πολλοί δεν ήταν. Αυτό που είναι τόσο εντυπωσιακό για τη φετινή λίστα είναι το πόσοι από αυτούς εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως, φαινομενικά από το πουθενά, για να αντιμετωπίσουν αδιανόητες κρίσεις».

Πηγή φωτογραφίας: splash news

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr