UPDATE #NOW

Η σημαία του Pride επανασχεδιάζεται και συμπεριλαμβάνει και τα intersex άτομα


The Jennettes

8 Ιουνίου 2021

Pride
Η σημαία του Pride έχει επανασχεδιαστεί από έναν ακτιβιστή των δικαιωμάτων των intersex ατόμων για να συμπεριλάβει όλο το φάσμα της Υπερηφάνειας. Η νέα σημαία συμπεριλαμβάνει και ένα κίτρινο τρίγωνο με μωβ κύκλο ώστε να αντιπροσωπεύει την κοινότητα και τα δικαιώματα των intersex ατόμων. 

Η σημαία του Pride έχει επανασχεδιαστεί από έναν ακτιβιστή των δικαιωμάτων των intersex ατόμων για να συμπεριλάβει όλο το φάσμα της Υπερηφάνειας. Η νέα σημαία συμπεριλαμβάνει και ένα κίτρινο τρίγωνο με μωβ κύκλο ώστε να αντιπροσωπεύει την κοινότητα και τα δικαιώματα των intersex ατόμων. 

Η καινούρια σημαία του Pride σχεδιάστηκε από το Valentino Vecchietti, του Intersex Equality Rights UK, ο οποίος πέρα από ακτιβιστής είναι και αρθρογράφος στο Diva Magazine. Το Intersex Equality Rights UK εξήγησε στη λεζάντα μιας ανάρτησης στο Instagram, στην οποία μοιράστηκε τη νέα σημαία, την ιστορία της επανασχεδιασμένης έκδοσης της κλασικής σημαίας του ουράνιου τόξου.

«Το 2013 ο Morgan Carpenter και ο Tony Briffa του Intersex Human Rights Australia σχεδίασαν τη σημαία των intersex. Το 2017 υπό την ηγεσία του Αμερικανού ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Amber Hikes, το Γραφείο Υποθέσεων LGBT της Philadelphia ανέπτυξε τη σημαία του ουράνιου τόξου για να ενσωματώσει μαύρες και καφέ ρίγες για να συμπεριλάβει το μαύρο, το καφέ και τους ανθρώπους του χρώματος. Με βάση αυτό, το 2018 ο Daniel Quasar επανασχεδίασε τη σημαία για να συμπεριλάβει τρανς άτομα, δημιουργώντας τη σημαία Pride Progress. Το 2021, το Valentino Vecchietti της Intersex Equality Rights UK ανέπτυξε το σχέδιο της Pride Progress σημαίας για να ενσωματώσει τη σημαία των intersex ατόμων». 

Το Intersex Equality Rights UK δήλωσε ότι από τότε που μοιράστηκαν τη σημαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν λάβει πολύ θετική ανταπόκριση από ανθρώπους που είτε ανήκουν στην κοινότητα των intersex ατόμων είτε απλώς υποστηρίζουν τα δικαιώματα τους, καθώς αισθάνθηκαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημαία του Pride έγινε ακόμα πιο συμπεριληπτική. 

Κάτω από την ομπρέλα του intersex βρίσκονται τα άτομα που γεννιούνται με παραλλαγές στα χαρακτηριστικά του φύλου συμπεριλαμβανομένων των χρωμοσωμάτων, των γονιδίων, των ορμονών του φύλου ή των γεννητικών οργάνων που δεν ταιριάζουν με τους τυπικούς ορισμούς «αρσενικό» ή «θηλυκό».

Η σημαία του Intersex Pride είναι ένας μοβ κύκλος σε κίτρινο φόντο. Σχεδιασμένη από την ομάδα Intersex Human Rights Australia το 2013, απομακρύνεται σκόπιμα από τα παραδοσιακά χρώματα των φύλων, μπλε και ροζ για να γιορτάσει την κοινότητα intersex.

Εξηγώντας την έννοια της σημαίας, η ομάδα δηλώνει: «Ο κύκλος είναι αδιάσπαστος και μη διακοσμημένος, συμβολίζοντας την ολότητα και την πληρότητα, και τις δυνατότητές μας. Ακόμα αγωνιζόμαστε για τη σωματική αυτονομία και την ακεραιότητα των γεννητικών οργάνων, και αυτό συμβολίζει το δικαίωμα να είμαστε όπως και ό,τι θέλουμε να είμαστε».

Δείτε ακόμη: Ο Πρίγκιπας William στα Pride of Britain Awards 2017