Στέφανος Τσιτσιπάς: Μετά τον θρίαμβο, ραντεβού στο Παρίσι για τον τελικό της 13ης Ιουνίου

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021

Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για την τεράστια ευκαιρία που έχει ο "ασταμάτητος" Στέφανος Τσιτσιπάς να φτάσει στον τελικό του Roland Garros.

«Ιστορικός είναι ένας προφήτης από την ανάποδη», αναφέρει μια ρήση ενός Γερμανού φιλόσοφου που μπορεί να έχει δίκαιο αλλά στην περίπτωση μας λίγο μας αφορά.

Ούτε ιστορικοί είμαστε, ούτε και προφήτες. Απλά μπροστά στα μάτια μας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα η δημιουργία ενός ιστορικού γεγονότος για τον αθλητισμό της Ελλάδος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του φαβορί για να προκριθεί σε τελικό Grand Slam. Ένας Έλληνας σε τελικό Grand Slam.

Παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Ανεβαίνεις στον λόφο με το άγαλμα του Χριστού στο Ριο Ντε Τζανέιρο και βλέπεις έναν Έλληνα με φωτογραφική μηχανή ανα χείρας να απαθανατίζει τους τουρίστες.

Ένας Έλληνας με μια ρακέτα στο χέρι μοιάζει έτοιμος να προσπαθήσει στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και να γράψει ιστορία.

Είχε λάθος ο Μέγας Ναπολέων

Πως το έλεγε ο Ναπολέων; "Η ιστορία γράφεται από τους νικητές". Αυτός έγραψε ιστορία αλλά το πιο γνωστό του επίτευγμα που έχει περάσει από γενιά σε γενιά είναι το Βατερλό.

Η ιστορία στην περίπτωση μας μπορεί να μην γραφτεί από τον νικητή. Μόνο η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros θα είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της Ελλάδος στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Ο Έλληνας τενίστας δείχνει έτοιμος.

Τα σημάδια της επιτυχίας

Πολλοί πίστεψαν πως με την κλήρωση που είχε ο Στέφανος στο Roland Garros θα μπορούσε να φτάσει στον τελικό. Περισσότεροι ακόμη το πίστεψαν όταν αποκλείστηκε από το τουρνουά ο δις φιναλίστ και σπουδαίος "χωματάς" ο Ντομινίκ Τιμ.

Πλέον τα σημάδια είναι πιο φανερά. Δεν έχει υπάρξει ξανά Έλληνας που να φτάσει σε 3 συνεχόμενους ημιτελικούς σε Grand Slam.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην καριέρα του Τσιτσιπά να προκριθεί σε ημιτελικό Grand Slam έχοντας χάσει μονάχα ένα σετ!

Ένα σετ; Ναι μόνο ένα έχει απωλέσει ο 22χρονος. Ο Στέφανος παίζει πολύ καλό τένις, δείχνει ανίκητος και θα πρέπει να εξαργυρώσει την σπουδαία χρονιά του στο χώμα μ' έναν τελικό στο Roland Garros.

Διαβάστε τη συνέχεια για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο gazzetta.gr

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits