UPDATE #NOW

Η συγκινητική ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τον τελικό: «Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ, έφυγε η γιαγιά μου»


14 Ιουνίου 2021

Η συγκινητική ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τον τελικό: «Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ, έφυγε η γιαγιά μου»

O Στέφανος Τσιτσιπάς την Κυριακή, προηγήθηκε με 2-0 σετ στον πρώτο του τελικό αλλά έχασε τον τίτλο στο Roland Garros με 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έφτασε στα 19 Grand Slam. Ωστόσο, ο Στέφανος είχε δύο φανταστικά σετ με σπουδαίες επιστροφές, με μεγάλα φόρχαντ και δυνατές άμυνες. 

Εκείνο όμως που συγκίνησε ιδιαίτερα μετά τον απολογισμό του αγώνα που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με όλη του την ψυχή, ήταν η ανάρτηση που έκανε στο Instagram μετά τον τελικό. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η γιαγιά του έφυγε από τη ζωή λίγο πριν από τον αγώνα. Για την ακρίβεια, πέντε λεπτά πριν μπει στο κορτ, και αυτό είναι κάτι που από μόνο του, αποδεικνύει όλη την ψυχική του δύναμη κατά τη διάρκεια του κρίσιμου αγώνα. 

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του: «Ζωή δεν είναι οι νίκες ή οι ήττες. Είναι να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής, είτε μόνος είτε με άλλους. Να ζεις μια ζωή με νόημα, χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα».

«Πέντε λεπτά προτού μπω στο κορτ η αγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μία σοφή γυναίκα της οποίας η πίστη στη ζωή, η προθυμία να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν εκείνη στον κόσμο. Γιατί οι άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, τις συνθήκες ή την κατάσταση, αυτό είναι απόλυτα αφιερωμένο σε εκείνη και μόνο εκείνη. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς εκείνον αυτό δεν θα ήταν εφικτό».