UPDATE #NOW

Η λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις εν καιρώ πανδημίας


The Jennettes

16 Ιουνίου 2021

Auckland
Δεν θα μπορούσε η πανδημία μέσα στις τόσες αλλαγές που έχει επιφέρει, να μην άλλαζε και την λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζήσεις. Πολλοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψιν για την ανάδειξη των πόλεων με το καλύτερο επίπεδο ζωής κάθε χρόνο και τώρα η πανδημία είναι ένας από αυτούς. 

Δεν θα μπορούσε η πανδημία μέσα στις τόσες αλλαγές που έχει επιφέρει, να μην άλλαζε και την λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζεις. Πολλοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψιν για την ανάδειξη των πόλεων με το καλύτερο επίπεδο ζωής κάθε χρόνο και τώρα η πανδημία είναι ένας από αυτούς. 

Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ, τερματίζει στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ζωτικότητας 2021. Σύμφωνα με τους συντάκτες του EIU (Economist Intelligence Unit), αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της Νέας Ζηλανδίας στην αναστολή της εξάπλωσης της Covid-19.

«Λόγω του κλεισίματος των συνόρων και, κατά συνέπεια, του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων Covid-19, η Νέα Ζηλανδία κατάφερε να διατηρήσει ανοιχτά τα θέατρα, τα εστιατόρια και άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα. Οι μαθητές μπόρεσαν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, δίνοντας στο Auckland βαθμολογία 100% για την εκπαίδευση. Αυτό επέτρεψε στην πόλη να ανέβει από την έκτη θέση της προηγούμενης λίστας στην πρώτη θέση στην κατάταξή μας τον Μάρτιο του 2021».

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ζωτικότητας καθορίζει ποιες πόλεις έχουν τις καλύτερες και χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, απονέμοντας βαθμολογίες σε πέντε βασικούς τομείς: σταθερότητα, υγειονομική περίθαλψη, πολιτισμός και περιβάλλον, εκπαίδευση και υποδομές.
Φέτος, έξι από τις δέκα κορυφαίες πόλεις βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, όπου σύμφωνα με την EIU οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα έχουν επιτρέψει στους κατοίκους να ζήσουν σχετικά φυσιολογική ζωή. Δύο ιαπωνικές πόλεις, η Οζάκα και το Τόκιο, κατέχουν τη δεύτερη και την τέταρτη θέση λόγω της συνεχιζόμενης σταθερής υψηλής βαθμολογίας.

jenny.gr

Μόνο δύο ευρωπαϊκές πόλεις - η Ζυρίχη και η Γενεύη - είναι μέσα στις δέκα κορυφαίες πόλεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

1. Όκλαντ, Nέα Ζηλανδία

2. Οζάκα, Ιαπωνία

3. Αδελαΐδα, Αυστραλία

4. Γουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

5. Τόκιο, Ιαπωνία

6. Πέρθ, Αυστραλία

7. Ζυρίχη, Ελβετία

8. Γενεύη, Ελβετία

9. Μελβούρνη, Αυστραλία

10. Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία

Συνολικά, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ζωτικότητας κατατάσσει 140 πόλεις παγκοσμίως. Δύο πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνονται στη λίστα: το Μάντσεστερ στη 54η θέση και το Λονδίνο στην 60η.

Σε γενικές γραμμές, πολλές πόλεις της Ευρώπης και του Καναδά κατατάσσονται αισθητά σε χαμηλότερες θέσεις από ό, τι το φθινόπωρο του 2020. Σύμφωνα με το EIU, αυτή η πτώση μπορεί να αποδοθεί στο αυξημένο άγχος για τους πόρους υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Δείτε ακόμη: Ταξίδι στην παραμυθένια πόλη του Λουξεμβούργου

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr